Tenisul nu va intra în criză după retragerea elveţianului Roger Federer şi a spaniolului Rafael Nadal, a afirmat, luni, fostul jucător român Ion Ţiriac, organizatorul turneului Masters 1000 de la Madrid, pentru televiziunea italiană Sky Sport, conform Agerpres.

Ion TiriacFoto: AGERPRES

Ţiriac a subliniat că sportul este "mai puternic" decât marii campioni. În opinia sa, Federer şi Nadal, care a câştigat pentru a 11-a oară turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, "au schimbat lumea".

Românul prevede un viitor strălucit pentru tenis. Întrebat cum va arăta viitorul acestui sport fără Nadal şi Federer, Ţiriac a amintit că tenisul a supravieţuit retragerii unor jucători ca australienii Rod Laver, Ken Rosewall sau Roy Emerson, americanul Jimmy Connors sau românul Ilie Năstase.

"Mi-aţi pus aceeaşi întrebare acum patruzeci de ani, dacă tenisul va rezista fără Laver, Rosewall, Emerson şi toţi ceilalţi. Acum treizeci de ani am fost întrebat ce se va întâmpla fără Connors sau Năstase", a spus Ţiriac.

"Federer şi Nadal au schimbat lumea, dar nu şi sportul. Amândoi sunt jucători mari, dar sportul a fost întotdeauna mai puternic", a adăugat el.

Nadal, care are 31 de ani, şi Federer, cu cinci ani mai în vârstă, au câştigat împreună ultimele cinci turnee de Grand Slam (două Australian Open, un Roland Garros, un Wimbledon și un US Open).

S-ar putea să te intereseze și:

Francesca Schiavone: "Simona Halep şi Caroline Wozniacki sunt cu un pas deasupra celorlalte jucătoare"

Povestea unei lovituri de succes - Toni Nadal: "Nu am fost de acord cu forehandul peste cap al lui Rafa. Am văzut cum se antrena Federer și am învățat"