Primul meci al confruntării dintre România și Elveția va fi cel dintre Simona Halep (1 WTA) și Viktorija Golubic (115 WTA), conform tragerii la sorți care a avut loc vineri, la Cluj-Napoca. Miza duelului este una importantă: baraj de calificare în Grupa Mondială a FedCup. Partidele vor putea fi urmărite în direct pe Digisport și Telekom Sport și LiveText pe HotNews.ro.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FedCup: Sorana Cirstea, după ce a fost aleasă să joace Irina Begu: "Dacă echipa are nevoie să bat din palme, bat din palme"

Se vor disputa sâmbătă:

De la ora 13:00

Simona Halep vs Viktorija Golubic

Urmat de

Irina Begu vs Timea Bacsinszky

Se vor disputa duminică:

De la ora 12:00

Simona Halep vs Timea Bacsinszky

Irina Begu vs Viktorija Golubic

Urmat de:

Irina Begu/Simona Halep vs Patty Schnyder/Jil Teichmann.

Echipa României: Simona Halep (1 la simplu, 77 la dublu ), Sorana Cîrstea (34 la simplu, 153 la dublu), Irina Begu (38 la simplu, 25 la dublu) și Mihaela Buzărnescu (40 la simplu, 65 la dublu) au fost convocate de căpitanul nejucător Florin Segărceanu şi de antrenoarea Alina Tecşor.

Echipa Elveției: Timea Bacsinszky (46 la simplu, 136 la dublu), Viktorija Golubic (115 la simplu, 71 la dublu), Jil Teichmann (135 la simplu, 209 la dublu), Patty Schnyder (149 la simplu). În vârstă de 39 de ani, Schnyder revine după o pauză de şapte ani în echipa de Fed Cup a Elveţiei.

Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu.

România vs Elveția se va disputa în zilele de 21 și 22 aprilie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a FedCup by BNP Paribas.