Şase reprezentante ale României, în frunte cu Simona Halep, numărul unu mondial, figurează pe lista jucătoarelor înscrise la cel de-al doilea turneu de Mare Şlem al anului, Roland Garros, programat între 21 mai şi 10 iunie în capitala Franţei, susține Agerpres.

Tour Eiffel si mingea oficiala de la Roland GarrosFoto: rolandgarros.com

Alături de Halep, vor mai evolua pe zgura pariziană Sorana Cîrstea (locul 34 WTA), Irina-Camelia Begu (38), Mihaela Buzărnescu (40), Monica Niculescu (64) şi Ana Bogdan (66).

Deţinătoarea trofeului, Jelena Ostapenko din Letonia, numărul 5 mondial, care a învins-o pe Simona Halep în finala de anul trecut, va fi prezentă la rândul ei la turneul parizian, alături de alte favorite, între care daneza Caroline Wozniacki (nr.2), spaniola Garbine Muguruza (nr.3) sau ucraineanca Elina Svitolina (nr.4).

Organizatorii au anunţat, totodată, că americanca Serna Williams şi belarusa Victoria Azarenka, două foste număr unu mondial, vor figura cu ''ranking'' protejat la competiţia de la Roland Garros.

În proba de simplu masculin de la Roland Garros, România va fi reprezentată de un singur jucător, Marius Copil, ocupantul locului 86 ATP.

De pe lista publicată pe site-ul oficial al turneului lipseşte, însă, actualul număr doi mondial, elveţianul Roger Federer, care a decis să nu participe la sezonul pe zgură, aşa cum a procedat şi anul trecut.

Va fi prezent, în schimb, spaniolul Rafael Nadal, actualul lider al clasamentului ATP, care a câştigat de zece ori în cariera sa turneul de la Roland Garros, fiind supranumit "regele" zgurei, suprafaţa sa favorită.

Printre cei 104 tenismeni înscrişi pe lista participanţilor la Roland Garros 2018 mai figurează, între alţii, doi foşti lideri ai clasamentului ATP, sârbul Novak Djokovic şi britanicul Andy Murray, chiar dacă ultimul anunţase iniţial că vrea să revină în circuit cu ocazia sezonului pe iarbă, după o operaţie la şold.