​Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu, desemnată cap de serie numărul 7, a fost învinsă de belarusa Aryna Sabalenka în trei seturi, cu 5-7, 6-3, 6-2, miercuri, în prima rundă a turneului WTA de la Lugano (Elveţia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, scrie Agerpres.

Mihaela BuzarnescuFoto: shenzenopen.com

Românca (29 ani, 40 WTA) a cedat la capătul unui meci care a durat două ore şi 22 de minute.

Buzărnescu a fost condusă cu 3-0, 4-1 şi 5-2 în primul set de Sabalenka (19 ani, 61 WTA), dar a reuşit o revenire formidabilă, concretizată în cinci ghemuri la rând, astfel şi-a adjudecat primul set cu 7-5.

Sabalenka a dominat următoarele două seturi şi s-a impus clar, cu 6-3, 6-2.

Sabalenka o învinsese pe Buzărnescu şi în prima lor confruntare, anul trecut, în sferturile turneului ITF de la Ankara, cu 7-6 (9), 6-4.

Buzărnescu a reuşit 3 aşi şi a făcut 5 duble greşeli, iar Sabalenka a avut 2 aşi şi 8 duble greşeli.

Mihaela Buzărnescu va primi pentru participare 2.100 dolari şi un punct WTA.

Buzărnescu va juca şi al dublu, alături de o altă belarusă, Aleksandra Sasnovici, contra perechii Monique Adamczak (Australia)/Xenia Knoll (Elveţia).

Miercuri, în primul tur la dublu, Raluca Olaru şi britanica Anna Smith au trecut cu 6-2, 6-2 de cuplul Darija Jurak (Croaţia)/Jessica Moore (Australia).

Miercuri este programată să joace în primul tur la simplu şi Alexandra Cadanţu, venită din calificări, împotriva croatei Donna Vekic.