România conduce cu 2-0 în disputa contra Marocului, după prima zi a întrecerilor din cadrul turului doi al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis. Adrian Ungur (535 ATP) a câștigat în două seturi partida cu Lamine Ouahab (571 ATP), scor 6-0, 7-6 (3), aducând al doilea punct pentru echipa tricoloră.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ungur, care nu a mai disputat un meci oficial din luna septembrie a anului trecut, s-a impus după o oră şi 17 minute în faţa lui Ouahab.

Jucătorul noastru a dominat categoric primul set și s-a impus cu 6-0, după numai 23 de minute. Situația s-a schimbat în actul al doilea, jocul fiind unul foarte echilibrat. Adrian Ungur și-a pierdut serviciul chiar în startul setului doi, iar apoi Ouahab a condus cu 2-0, 3-1 şi 4-2.

Romanul a reușit să revină, câștigând trei game-uri consecutive și a trecut în avantaj, 5-4. Cei doi au mers cap la cap cu serviciul și învingătorul s-a decis la tie-break, unde Adrian Ungur s-a impus cu 7-3.

Ouahab conducea cu 2-1 în meciurile directe cu Ungur, pe care l-a învins în 2012, în optimi la Rabat (challenger), cu 6-1, 6-4, şi în 2015, în sferturi la Casablanca (challenger), scor 6-2, 6-2. Ungur câştigase prima confruntare, în 2010, la un turneu challenger la Roma, cu 7-6 (7), 6-4, în primul tur.

"Mă aşteptam să am un meci greu, ştiam adversarul, am mai jucat acum trei ani cu el, dar pe altă suprafaţă şi am pierdut. După primul set, la 6-0, mă uitam la tabelă şi nu îmi venea să cred. Ştiam că nu va ceda, am tras tare pnână la final. Mă bucur că am câştigat şi am adus al doilea punct României. A ieşit cu ne-am propus, pe hârtie eram favoriţi, aşteptăm mâine punctul 3", a declarat Adrian Ungur, potrivit News.ro.

Ce a spus Gabriel Trifu, căpitanul nejucător al României:

"Mă bucur că avem 2-0 după primele două meciuri, Marius Copil a jucat foarte bine, fără a da vreo şansă adversarului, la fel şi Adrian, care s-a mobilizat şi a adus punctul 2. El vine după o absenţă lungă şi sper ca de acum să fie sănătos şi să ne fie aproape în Cupa Davis".

S-au disputat sâmbătă:

Marius Copil (82 ATP) vs Amine Ahouda (718 ATP) 6-0, 6-1

Adrian Ungur (535 ATP) vs Lamine Ouahab (571 ATP) 6-0, 7-6 (3)

Se vor juca duminică, începând cu ora 11:00:

Marius Copil/ Adrian Ungur vs Amine Ahouda/ Lamine Ouahab

Marius Copil vs Lamine Ouahab

Adrian Ungur vs Amine Ahouda

Duelul dintre România și Maroc se desfasoară în perioada 7-8 aprilie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Meciurile se dispută după sistemul cel mai bun din trei seturi.

Anul trecut, România a retrogradat din Grupa I pentru prima oară după 1993, ca urmare a înfrângerii din partida cu Israel, scor 0-5. Pentru a reveni în Grupa I, România mai trebuie să treacă două tururi.