România conduce echipa Marocului, scor 1-0, după primul meci al întâlnirii din turul al doilea al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis. Marius Copil (82 ATP) l-a învins fără drept de apel pe Amine Ahouda (718 ATP), scor 6-0, 6-1, după numai 39 de minute de joc.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu mă aşteptam la un meci atât de scurt, de doar 39 de minute, chiar îmi doream să joc mai mult şi să ofer un spectacol mai lung. Adversarul nu a fost pe măsură, nici eu nu l-am lăsat să intre în meci, dar a fost şi greu, că nu ştiam nimic despre el, nici măcar un clip pe Youtube. Nu ştii niciodată ce se poate întâmpla şi poate a avut emoţii şi el dar important este că am adus primul punct. Sper ca şi Adi Ungur să câştige, iar dublul de duminică să ne aducă 3-0", a declarat Copil, potrivit News.ro.

Marius Copil a mulţumit fanilor prezenţi la Cluj, deşi întâlnirea are loc în perioada de Paşte. "Era normal să nu vină atât de multă lume, e Paştele, le mulţumim din suflet celor care au venit să ne încurajeze. Vom ciocni şi noi ouă roşii, dar deocamdată ciocnim mingile şi mai întâi trebuie să câştigăm întâlnirea".

Programul meciurilor:

Se va mai juca sâmbătă:

Adrian Ungur (535 ATP) vs Lamine Ouahab (571 ATP)

Se vor disputa duminică, începând cu ora 11:00:

Marius Copil/ Adrian Ungur vs Amine Ahouda/ Lamine Ouahab

Marius Copil vs Lamine Ouahab

Adrian Ungur vs Amine Ahouda

Duelul dintre România și Maroc se desfasoară în perioada 7-8 aprilie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Meciurile se dispută după sistemul cel mai bun din trei seturi.

Anul trecut, România a retrogradat din Grupa I pentru prima oară după 1993, ca urmare a înfrângerii din partida cu Israel, scor 0-5. Pentru a reveni în Grupa I, România mai trebuie să treacă două tururi.