Surpriza zilei de la Charleston a fost furnizată de Fanny Stollar (Ungaria - locul 219 WTA), aceasta reușind să o elimine în turul doi pe Johanna Konta (Marea Britanie, locul 22 WTA). Turneul din Carolina de Sud face parte din categoria ”Premier”.

Johanna KontaFoto: ausopen.com

Cap de serie numărul șase la competiția americană, Konta a pierdut în două seturi, scor 6-3, 6-4, la capătul unei partide care a durat o oră și 18 minute. Fanny are doar 19 ani și a ajuns pe tabloul principal după ce a venit din calificări.

Un alt nume mare a părăsit turneul: Petra Kvitova. Dublă câștigătoare la Wimbledon (2011, 2014), Petra a fost învinsă de Kristyna Pliskova (77 WTA, sora geamănă a Karolinei Pliskova). Locul 10 WTA, Kvitova a pierdut în trei seturi, scor 1-6, 6-1, 6-3, după o partidă care a durat o oră și 52 de minute.

Turneul de la Charlestone (Carolina de Sud) este dotat cu premii totale în valoare de 776.000 de dolari și face parte din categoria ”Premier”. Se dispută în perioada 2-8 aprilie 2018. Directorul turneului este Bob Moran, iar disputele au loc pe zgură. La startul întrecerii (pe tabloul principal) au fost 64 jucătoare. Ultima campioană este Daria Kasatkina (n.r. în 2017). Competiția este transmisă în România de Digisport.

Rezumatul partidei Konta vs Stollar:

S-ar putea să te intereseze și:

Irina Begu s-a calificat în optimile turneului de la Charleston

WTA Charleston: Mihaela Buzărnescu, eliminată în turul al doilea de Sara Errani