Finala de la Miami dintre Alexander Zverev (5 ATP) și John Isner (17 ATP) nu a fost neapărat una de care să ne aducem aminte peste ani, serviciul celor doi ”omorând” în multe momente spectacolul. A rezultat o partidă echilibrată, fără schimburi lungi, care a fost decisă de stăpânirea de sine superioară a lui ”Big John” (6-7(4), 6-4, 6-4). A patra încercare a fost cu noroc pentru Isner, acesta cucerind primul titlu Masters din carieră.

John IsnerFoto: miamiopen.com

Setul întai al finalei de la Miami a fost, așa cum era de așteptat, unul echilibrat. În spatele unor servicii puternice, Zverev si Isner au mers cap la cap până la ”penaltiurile” manșei întâi - tiebreak-ul. Până acolo însă, au fost multe șanse de break, toate irosite. ”Campion” din acest punct de vedere a fost John: a irosit cinci șanse de break, în timp ce Alexander a avut una singură. Germanul a fost mai stabil din punct de vedere mental, a profitat de un ușor moment de nervozitate al adversarului și a câștigat tiebreak-ul la 4.

Setul al doilea a continuat după aceleași coordonate: cei doi au fost puternici în game-urile de serviciu, iar manșa părea că se îndreaptă spre un nou tiebreak. A fost însă nevoie de un moment mai slab al lui Zverev, iar Isner a fructificat prima șansă de break a setului al doilea la scorul de 4-4.

A urmat un game exploziv, în care cei doi au reușit lovituri superbe și au ridicat publicul în picioare. După doua mingi de 5-5 ratate de Alexander, John a valorificat a doua șansă de set și a trimis finala de la Miami în decisiv (6-4).

Slăbiciunile au început să fie și mai evidente în decisiv, oboseala făcându-și loc in jocul celor doi. Cu o stăpânire de sine superioară, Isner a fost mai aproape de break decât adversarul, americanul permițându-și luxul de a rata cinci șanse pâna la punctul izbăvitor: la 4-4, jucătorul născut în Greensboro, North Carolina, a bifat break-ul, ajungând în postura de a servi pentru a închide meciul.

Nu a mai fost loc de ”miracole”, Isner reușind un game alb pe propriul serviciu (6-4). După două ore si 32 de minute, americanul a câștigat finala, punând mâna pe trofeul competiției de la Miami.

După ce a pierdut finalele de la Indian Wells (2012), Cincinnati (2013) și Paris (2016), a venit momentul ca John Isner să-și treacă în CV un titlu de Masters.

De notat că a fost prima victorie a lui Isner în meciurile directe cu Zverev, după trei înfrângeri consecutive. Începând de luni, John va urca pe locul 9 în clasamentul ATP de simplu.

”Acesta este cel mai frumos moment al carierei mele”, a precizat John Isner la puțin timp după terminarea finalei de la Miami.

Rezumatul finalei John Isner vs Alexander Zverev: