Preț de o săptămână și jumătate, Sloane Stephens nu s-a abătut în niciun moment de la planul tactic, ultima câștigătoare de la US Open arătând, pe lângă o bună condiție fizică, o defensivă dusă la rang de artă și o răbdare care a făcut diferența atunci când a contat mai mult. Americanca a câștigat titlul de la Miami după ce a avut emoții doar în primul set al finalei cu Jelena Ostapenko (7-6(5), 6-1).

Sloane Stephens, la MiamiFoto: miamiopen.com

Sloane Stephens a arătat încă o dată ca variația în joc face diferența în momentele importante, americanca ”inventând” câte ceva la momentul oportun. A rupt ritmul adversarei cu scurte bine plasate, a trimis slice-uri de pe urma cărora Jelena a avut probleme, iar la ”bătălia„ de pe baseline a fost în mod evident jucătoarea mai bună.

În plus, Sloane a fost superioară la capitolul răbdare: a trimis mingea înapoi de câte ori a fost necesar, a așteptat momentul potrivit pentru a ataca și s-a apărat cu o încăpățânare ieșită din comun.

Tactica Jelenei nu a mai dat roade ca până acum în turneu, Sloane apărându-se cu multă inteligență. De asemenea, a fost o zi în care letona a avut destule erori neforțate, iar loviturile câștigătoare nu au putut să compenseze neajunsurile din jocul lui Ostapenko.

A fost nevoie de o oră și 32 de minute pentru ca Sloane să se încununeze pentru prima dată în carieră regină la Miami (”Premier Mandatory”).

A fost titlul cu numărul șase din carieră pentru Stephens, după cele cucerite la US Open (2017), Auckland, Acapulco, Charleston (toate în 2016) și Washington (2015).

După victoria de la Miami, Sloane Stephens va intra pentru prima dată în cariera în TOP 10 WTA, pe locul 9, în timp ce Jelena Ostapenko va rămâne pe 5.

Rezumatul finalei Sloane Stephens vs Jelena Ostapenko: