Măcinat de problemele de la șold, Andy Murray ar putea reveni in circuitul ATP in luna iunie a acestui an, fostul lider mondial din tenisul de câmp masculin precizând că intenționează să participe la turneul de la s-Hertogenbosch (11-17 iunie), competiție care se dispută pe iarbă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Turneul olandez se dorește a fi unul pregătitor pentru Wimbledon, marea țintă a scoțianului.

”Mă gândesc și sper din tot sufletul să revin in Olanda (n.r. la s-Hertogenbosch) în circuit, pe iarbă. Ar fi prima dată când evoluez acolo, am auzit multe lucruri bune despre acest turneu. Ar fi modalitatea perfectă pentru mine să mă pregătesc pentru Wimbledon„ - Andy Murray, citat de ESPN.

Andy a ales drept loc de antrenament academia de la Nice (Franța) a lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams.

Câștigător de doua ori la Wimbledon (2013 și 2016), Murray a început deja să se pregătească alaturi de Aidan McHugh, un tânăr promițător în vârstă de 17 ani.

Andy este hotărât, dacă starea de sănătate îi va permite, să joace la mai multe turnee de categorie Challenger (Glasgow și Surbiton) până la o revenire in circuitul ATP.

Forțat să rateze mare parte din sezonul 2017 (nu a mai evoluat de la Wimbledon), Murray nu a bifat niciun meci oficial în acest an. A fost operat la șold pe 8 ianuarie, în Australia, iar de atunci se află în recuperare.

De-a lungul carierei, Andy Murray și-a trecut in palmares trei titluri de Grand Slam: US Open 2012 și Wimbledon 2013 și 2016. De asemenea, a bifat cinci finale la Australian Open (2010, 2011, 2013, 2015 și 2016), toate pierdute.