Intr-o perioada in care premiile cresc de la o editie la alta, Roland Garros-ul incearca sa tina pasul cu concurenta, iar in acest sens organizatorii turneului de la Paris au anuntat, prin vocea directorului Guy Forget, ca va exista o crestere cu 8% a banilor din premii la editia care va debuta pe 27 mai, informeaza Associated Press.

Tour Eiffel si mingea oficiala de la Roland GarrosFoto: rolandgarros.com

In total, Roland Garros-ul va dispune de un fond de premiere de 48 de milioane de dolari (cu 8% mai mult decat la editia din 2017).

Marii castigatori de pe cele doua tablouri de simplu (feminin si masculin) vor fi recompensati cu cate un cec in valoare de 2,7 milioane de dolari.

Organizatorii francezi au fost practic "obligati" de celelalte turnee de Grand Slam sa ridice valoarea premiilor. An de an, US Open-ul, Australian Open-ul si Wimbledon-ul anunta premii si mai mari pentru jucatorii care le calca pragul.

La inceputul anului, "Grand Slam-ul fericirii" - Australian Open - i-a primit pe sportivi cu premii totale in valoare de 55 de milioane de dolari australieni (~ $42,3). Crestere de 10% fata de 2017. De asemenea, Roger Federer si Caroline Wozniacki au plecat de la Antipozi cu cate un cec in valoare de 4 milioane de dolari australieni (~ $3,07).

Ca o idee, la ultima editie (cea din 2017), Wimbledon-ul a oferit premii totale in valoare de 31,6 milioane de lire sterline (~ $44,3), o crestere de 10% fata de editia precedenta. Castigatorii (Roger Federer si Garbine Muguruza) au plecat acasa cu cate un cec in valoare de 2,2 milioane de lire sterline (~ $ 3,08).

In august, US Open-ul i-a primit pe "oaspeti" cu premii totale de 50,4 milioane de dolari, iar castigatorii trofeelor (Rafael Nadal si Sloane Stephens) au incasat cecuri in valoare de 3,7 milioane de dolari.

In acest an, Roland Garros-ul (editia cu numarul 122) se va disputa in perioada 27 mai - 10 iunie.