Duelul noii generatii din finala de la Indian Wells a fost unul dezechilibrat, desi premisele erau pentru o finala cu mult dramatism. Naomi Osaka (44 WTA) si-a urmarit planul tactic, a pus-o sub presiune constant pe adversara si a castigat de-o maniera categorica o partida in care Daria Kasatkina (19 WTA) a fost doar o umbra (scor 6-3, 6-2).

Naomi Osaka, impreuna cu trofeul de la Indian WellsFoto: bnpparibasopen.com

O ora si zece minute a durat ultimul act de pe tabloul feminin de simplu, o partida fara istoric, o adevarata reprezentatie a jucatoarei asiatice.

Naomi a urmat planul tactic, a dominat disputa (la fel cum o facuse si in semifinala cu Simona Halep) si a "omorat" suspansul mult prea devreme. Osaka a servit puternic, a impus ritmul cu forehand-ul sau biciuit, in timp ce reverul in lung de linie a facut diferenta in multe situatii...

Din pacate pentru spectatori, finala a tinut prea putin, Daria fiind intr-o zi cenusie. Rusoaica si-a pierdut mult prea devreme increderea, a preferat sa ramana intr-o aparenta zona de confort, iar finalul nu avea cum sa fie altul.

Este singurul trofeu castigat pana acum in circuitul WTA de Naomi, sportiva care a inregistrat un salt important sub conducerea lui Sascha Bajin (fost sparring partner al Serenei Williams pret de ani de zile).

Rezumatul partidei Osaka vs Kasatkina: