Simona Halep (locul 1 WTA) a incercat sa explice infrangerea drastica suferita in semifinalele de la Indian Wells (scor 3-6, 0-6 cu Naomi Osaka). Liderul mondial a precizat ca momentul decisiv al partidei a fost cel din game-ul sapte, cand a ratat o minge de break, iar apoi si-a pierdut serviciul. "Nu am fost pregatita si am jucat gresit. Nu am simtit mingea deloc", a spus Halep.

Simona Halep, la Indian WellsFoto: bnpparibasopen.com

"Am incercat totul pentru a fi pregatita sa joc acest meci. Nu caut scuze. Doar explic ce s-a intamplat. Nu am fost pregatita si am jucat gresit. Nu am simtit mingea deloc. Am jucat ok pana la 4-3, dar apoi am iesit din joc. Nu stiu de ce. Mi-am pierdut concentrarea. Ea a fost mai buna, mai bine pregatita, a fost gata sa joace si sa castige meciul. Eu nu am fost", a declarat Halep, la conferinta de presa, potrivit WTA Insider.

Condusa cu 6-3, 3-0, Simona Halep i-a cerut ajutorul lui Darren Cahill, insa nici sfaturile australianului nu au mai ajutat-o pe romanca. Mai mult, Simona a refuzat dialogul cu antrenorul sau, a ascultat tot ce a avut de zis Cahill, fara sa spuna nici macar un cuvant.

Ce i-a transmis Darren Cahill:

"In primele sapte game-uri, totul bine. Era 3-3, 30-0... Ce s-a intamplat? Haide, spune-mi ce s-a intamplat!? Comiti greseli dupa greseli. Nu esti tu, asta nu este jocul tau! Dam restart aici. Esti capabila sa faci asta. Munceste, taie erorile nefortate. O impingi in spate cat poti de mult. Poti face asta. Cate un punct pe rand. Ataca de fiecare data cand ai avantaj la serviciu! Forteaza, fii mai agresiva, mai ales pe al doilea serviciu! Haide, fa ceva diferit!", i-a spus Cahill Simonei Halep.

Ce a spus Naomi Osaka:

"Am incercat doar sa fiu constanta in joc. Cred ca in Australia (n.r. in optimile de la Australian Open) am facut prea multe greseli si parca i-am dat meciul, asa ca am incercat sa fiu un pic enervanta si sa returnez mult. Nu am vrut sa ma uit prea mult pe partea cealalta a terenului, pentru ca simtean ca mi-as pierde concentrarea. Am fost un pic surprinsa, mai ales la inceputul setului secund, deoarece mi se parea ca imi da... punctele gratis, dar am incercat sa nu ma gandesc prea mult la asta" - Naomi Osaka, potrivit site-ului WTA.

In 2015, Halep a castigat competitia de la Indian Wells, iar la editia de anul trecut a fost eliminata in turul al treilea (3-6, 3-6 impotriva Kristinei Mladenovic).

Saptamana viitoare, Halep va participa la turneul de la Miami (tot "Premier Mandatory").

Simona Halep, invinsa in semifinale la Indian Wells (3-6, 0-6 cu Naomi Osaka)/ N-a fost ziua ei