Maria Sharapova a incheiat colaborarea cu antrenorul Sven Groeneveld dupa patru ani
"Dupa patru ani de colaborare impreuna, provocatori si de succes, vreau sa-i multumesc lui Sven pentru loialitatea sa incredibila, munca etica si, cel mai important, pentru prietenia pe care am format-o, ce va merge dincolo de un parteneriat de lucru. Desi am decis de comun acord ca drumurile noastre sa se desparta, am fost incredibil de norocoasa sa am un lider de echipa ca el in ultimii patru ani", a declarat fostul numar 1 WTA, intr-un comunicat, postat pe propriul site, informeaza news.ro.
"Maria este una dintre cele mai harnice si profesioniste jucatoare cu care am lucrat vreodata. Puterea si spritul ei de lupta vor continua sa reprezinte o forta de luat in considerare si am cel mai profund respect pentru ea, ca jucatoare si ca persoana", a afirmat, la randul lui, Groeneveld.
Cei doi au inceput colaborarea inaintea startului sezonului 2014. De atunci, Sarapova a castigat sapte titluri la simplu, inclusiv cel de la French Open, in 2014, dupa o finala cu Simona Halep. Rusoaica a lipsit din competitii intre februarie 2016 si aprilie 2017, din cauza unei suspendari primite pentru dopaj.
Groeneveld este unul dintre cei mai apreciati antrenori de tenis, el lucrand cu numeroase vedete ale WTA, ca Monica Seles, Arantxa Sanchez Vicario, Mary Pierce, Ana Ivanovici si Caroline Wozniacki. La fel ca antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, Sven Groeneveld a lucrat in cadrul programului Adidas de dezvoltare a carierei jucatoarelor, incheiat la finalul anului 2015.
Maria Sharapova nu a reusit in acest an decat o semifinala la Shenzhen si o calificare in turul al treilea la Australian Open. Ea a pierdut la Doha in primul tur, in fata Monicai Niculescu, si la Indian Wells in aceeasi faza, invinsa fiind de japoneza Naomi Osaka.

Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
MAI face lumină în privința cărții electronice de identitate: Ce date va conține CIP-ul, cum va fi folosită semnătura electronică și ce opțiuni au românii care nu-și doresc acest act
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
Prințul Philip al Marii Britanii - 7 decenii de gafe și glume incorecte politic