Devenita intre timp mama si fara loc in clasamentul WTA, Serena Williams a avut parte de un meci cu un ritm alert impotriva jucatoarei Zarina Diyas (Kazahstan, 53 WTA), in runda inaugurala de la Indian Wells ("Premier Mandatory"). Americanca a servit pe alocuri foarte bine, a avut pofta de joc, iar la retur a fost ca in zilele bune: letala pentru adversare (7-5, 6-3).

Serena Williams, din nou in actiuneFoto: bnpparibasopen.com

Mult asteptata revenire a Serenei in circuit s-a produs la Indian Wells, un turneu atat de drag americanilor. Fostul lider mondial a avut parte de un meci asa cum cu siguranta si-a dorit: cu ritm, cu risipa de energie, un test bun pentru Serena.

Zarina a fost o adversara incomoda, care a fortat-o pe americanca din punct de vedere fizic.

Serena a dat satisfactie in cele doua ore si 32 de minute cat a tinut partida. A avut ritm, a servit satisfacator (nu a avut procentaj grozav la punctele castigate cu primul: 63%, dar a fost mai bine pe al doilea: 64%), a avut consistenta cu backhandul si multa forta cu dreapta ei exploziva.

In plus, Serena ne-a aratat inca o data ca este una din cele mai bune jucatoare din istorie la retur: a fost foarte agresiva, a "citit" serviciul adversarei si a profitat de fiecare minge mai scurta sau mai "moale".

Sigur, sunt destule ajustari de facut in jocul Serenei, insa nivelul aratat de jucatoarea cu 23 de Grand Slam-uri in CV a fost unul ridicat pentru o sportiva care a "disparut" din circuit pentru aproape 14 luni, perioada in care a devenit mama.

"A fost un meci incredibil, il asteptam, a durat atata timp de la ultima disputa. Ma bucur ca am jucat intr-o zi speciala, 8 martie. A fost o partida dificila, stiam ca asa va fi, am mai jucat impotriva ei, insa a fost bine pentru mine, sunt prea . Mi-am setat in minte ca trebuie sa fiu puternica, mi-a lipsit publicul si sunt foarte fericita ca sunt din nou pe teren" - Serena Williams.

Turul doi i-o scoate in cale Serenei pe Kiki Bertens (Olanda, 29 WTA), o jucatoare cu multa forta in executie, dar restanta la capitolul deplasare.

Aici poti citi o ampla prezentare a turneului de la INDIAN WELLS.

Turul I, s-au disputat joi spre vineri:

Victoria Azarenka - Heather Watson 6-4, 6-2

Sorana Cirstea - Monica Niculescu 6-2, 6-3

Monica Puig - Beatriz Haddad Maia 6-3, 7-6 (7/3)

Natalia Vikhlyantseva - Vera Zvonareva 6-3, 6-2

Danielle Collins - Taylor Townsend 2-6, 6-4, 6-3

Mona Barthel - Veronica Cepede Royg 6-2, 6-1

Yanina Wickmayer - Kayla Day 6-3, 6-2

Catherine Bellis - Sara Sorribes Tormo 6-0, 6-3

Ekaterina Makarova - Kirsten Flipkens 6-2, 6-4

Aleksandra Sasnovic - Magda Linette 5-7, 7-6 (2), 7-6 (4)

Su-Wei Hsieh - Carina Witthoeft 5-4 (abandon Witthoeft)

Serena Williams - Zarina Diyas 7-5, 6-3

Lara Arruabarrena - Lesia Tsurenko 3-6, 6-3, 6-4

Sofia Juk - Alize Cornet 7-5, 6-4

Katerina Siniakova - Christina Mchale 3-6, 6-2, 7-6 (6).

Rezumatul partidei Serena Williams vs Zarina Diyas:

*Imagini: Digisport