Pentru Maria Sharapova participarea la editia din acest an de la Indian Wells (Premier Mandatory) a insemnat disputarea unui singur meci, jucatoarea din Rusia fiind invinsa din doua seturi, scor 6-4, 6-4, de Naomi Osaka (Japonia, locul 44 WTA).

Maria SharapovaFoto: bnpparibasopen.com

Aici poti citi o ampla prezentare a turneului de la INDIAN WELLS.

Aflata intr-un moment bun al carierei, Naomi a castigat o partida care a durat o ora si 36 de minute, cu doua seturi in "oglinda": 6-4, 6-4.

Nipona s-a folosit din plin de forta fizica superioara, a servit bine in momentele imporante si a obligat-o (pe cat posibil) pe Sharapova sa loveasca din deplasare (din defensiva).

Mai inspirata si aflata mereu cu un pas in fata adversarei, eleva lui Sascha Bajin a avut meritat castig de cauza, Sharapova parasind Indian Wells-ul din turul intai.

Este a doua competitie consecutiva pe care Masha (5 titluri de Grand Slam in cariera) o paraseste in runda inaugurala (dupa Doha).

Ce a spus Masha

"Am avut multe pauze de la revenire si n-am reusit sa intru in ritmul de joc pe care il doream. Totusi, simt ca astazi m-am daruit si pot lua multe lucruri bune din acest meci. Nu am avut o perioada usoara dupa turneul de la Doha, dar am nevoie de timp. Am mai trecut prin asta. E frustrant cand pierzi asemenea meciuri, dar e parte din procesul de revenire si eu stiu asta.

Eram constienta ca trebuia sa lucrez foarte mult dupa revenirea in circuit pentru a ajunge in postura de cap de serie si pentru a avea o tragere la sorti avantajoasa. Asta necesita insa multa munca si mult timp" - Maria Sharapova.

Lucrurile nu au stat mai bine nici pentru Eugenie Bouchard (116 WTA). Aflata pe val in afara terenului (acolo unde recent a pozat pentru Sports Illustrated), jucatoarea din Canada nu mai sperie pe nimeni in circuit. Drept dovada, Eugenie a fost invinsa de Sachia Vickery (100 WTA) in doua seturi, scor 6-3, 6-4.

Trebuie mentionat si faptul ca Bouchard a putut juca la Indian Wells gratie unui wild-card (invitatie din partea organizatorilor).

Turul I, s-au disputat in prima zi de intreceri:

Irina-Camelia Begu - Aleksandra Krunic 3-6, 6-4, 6-1

Kristyna Pliskova - Ying-Ying Duan 6-4, 7-6 (5)

Caroline Dolehide - Shelby Rogers 3-6, 7-6 (6), 6-3

Wang Qiang - Timea Bacsinszky 6-0, 4-6, 6-2

Samantha Stosur - Lauren Davis 3-6, 6-3, 6-3

Marketa Vondrousova - Madison Brengle 6-2, 6-2

Arina Sabalenka - Varvara Lepchenko 7-5, 6-1

Petra Martic - Tatjana Maria 6-3, 6-1

Belinda Bencic - Timea Babos 1-6, 6-1, 7-6 (7/4)

Sachia Vickery - Eugenie Bouchard 6-3, 6-4

Kaia Kanepi - Kurumi Nara 1-6, 6-4, 6-4

Maria Sakkari - Donna Vekic 6-4, 6-2

Iulia Putintseva - Alison Van Uytvanck 6-0, 2-6, 6-2

Amanda Anisimova - Pauline Parmentier 6-2, 6-2

Sofia Kenin - Claire Liu 6-2, 6-0

Naomi Osaka - Maria Sharapova 6-4, 6-4.

Rezumatul partidei Osaka vs Sharapova:

*Imagini: Digisport

Rezumatul partidei Vickery vs Bouchard: