Mihalea Buzarnescu a declarat, miercuri, dupa prima ei victorie in fata unei jucatoare din Top 10 WTA, Jelena Ostaneko, la prima ei participare la o competitie de categorie Premier 5, ca este foarte emotionata si ca nu se astepta la ascensiunea avuta in ultima perioada, potrivit news.ro.

Mihaela BuzarnescuFoto: shenzenopen.com

"Este un moment foarte emotionant si sunt atat de fericita ca am trecut de acest meci, deoarece este o jucatoare atat de mare, desi este tanara si are tot viitorul in fata. Sunt fericita cu adevarat", a spus ea, la interviul de pe teren.

Realizatorul intervului a remarcat ascensiunea Mihaelei Buzarnescu, de pe locul 540 la inceputul anului trecut pe locul 43 actual. "In 13 luni si jumatate ai urcat 497 de locuri. Cum este posibil asa ceva?", a intrebat el.

"Buna intrebare. Nu m-am gandit niciodata la asa ceva. Cand am inceput sa joc anul trecut, a fost un moment dificil pentru mine, eram accidentata din nou si nu am crezut ca voi fi in stare sa joc din nou. De fapt, am vrut sa ma retrag. Dar antrenorul, prietenii, familia m-au sustinut si mi-au spus sa mai incerc o data, sa am incredere in mine, pentru ca nu mai credeam in mine. Doar am jucat. Nu m-am gandit la nimic, doar am jucat meci dupa meci, deoarece este multa presiune in tenis la care sa fii supus, mai ales cand urci in ierarhie. Nu m-am gandit ca o sa ajung pe un asemenea loc, doar am jucat si am jucat. Este foarte important sa ai sustinerea oamenilor de langa tine", a raspuns jucatoarea romana.

Mihaela Buzarnescu, locul 43 WTA, a invins-o, miercuri, cu scorul de 6-1, 6-3, pe castigatoarea turneului de la Roland Garros, letona Jelena Ostapenko, locul 6 WTA si cap de serie numarul 6, in optimile de finala ale Qatar Open. Romanca de 29 de ani a obtinut prima victorie din cariera in fata unei jucatoare din Top 10 WTA si va intra pentru prima data in Top 40 WTA dupa acest succes.

In faza urmatoare, romanca va evolua cu germana Julia Goerges, locul 10 WTA si cap de serie numarul 9.