Castigatoare la Shenzhen si finalista la Australian Open, Simona Halep a fost desemnata "jucatoarea lunii ianuarie" in circuitul WTA. Cu 71% din voturi, Halep a fost urmata in clasament de Caroline Wozniacki (25%) si de Angelique Kerber (3%).

HotNews.roFoto: Hotnews

Halep (2 WTA) nu a avut rivala, castigand detasat ancheta realizata pe site-ul oficial al Women's Tennis Association.

Clasamentul lunii ianuarie:

1. Simona Halep (71%)

2. Caroline Wozniacki (25%)

3. Angelique Kerber (3%)

4. Elina Svitolina (1%)

Ce a reusit Halep in luna ianuarie:

  • A castigat turneul de la Shenzhen, devenind a doua jucatoare care se impune de doua ori la competitia din China, dupa Na Li (2013 si 2014). Pana sa ajunga in finala, Halep a trecut de Nicole Gibbs (SUA), Ying-Ying Duan (China), Aryna Sabalenka (Belarus) si Irina-Camelia Begu. In ultimul act, Simona Halep a invins-o in trei seturi pe Katerina Siniakova (Cehia), detinatoarea trofeului, scor 6-1, 2-6, 6-0.
  • A ajuns pentru prima data in cariera pana in ultimul act al turneului de la Australian Open, insa a fost invinsa de daneza Caroline Wozniacki, scor 7-6(2), 3-6, 6-4. A fost a treia finala de Grand Slam disputata de Halep, dupa cele de la Roland Garros (2014 si 2017).
  • Partida Halep vs Davis a fost una dintre cele mai spectaculoase disputate la Australian Open. A avut in total 48 de game-uri, egaland astfel performanta reusita de Chanda Rubin (SUA) si Arantxa Sanchez Vicario (Spania), scor 6-4, 2-6, 16-14 (meci din sferturi), in anul 1996. Acesta este recordul competitiei de la Melbourne pe tabloul feminin.