Jucatoarea rusa Maria Sharapova, locul 41 WTA, a primit a 13-a invitatie la un turneu, in zece luni, dupa expirarea suspendarii pentru dopaj, noteaza News.ro. Ea a fost invitata si la turneul de categorie Premier de la Dubai, care va avea loc intre 19 si 25 februarie.

Maria SharapovaFoto: shenzenopen.com

In materialul de pe site-ul oficial al turneului de la Dubai, in care se anunta wild card-ul acordat rusoaicei, nu se precizeaza motivul pentu care Sharapova a lipsit de pe teren 15 luni.

"Dupa ce a atins sferturile de finala ale editiei 2016 a Australian Open, faza in care a fost invinsa de Serena Williams, ea a lipsit in urmatoarele 15 luni, inainte de a reveni in circuitul WTA in aprilie 2017, atingand faza semifinalelor la primul ei turneu de la revenire, la Stuttgart", se arata pe site-ul turneului, care enumera in continuare performantele si accidentarile suferite de fostul lider WTA in 2017.

Sharapova, 30 de ani, va evolua la Dubai pentru prima data dupa 12 ani. Ea a disputat o singura editie a Dubai Duty Free Tennis Campionships, in 2006, cand a fost invinsa in finala de belgianca Justine Henin, cu 7-5, 6-2.

La Dubai vor mai participa jucatoare valoroase ca Angelique Kerber, Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Elina Svitolina, Madison Keys si Ashleigh Barty.

Inainte de aceasta competitie are loc Qatar Open, iar Sharapova a fost invitata si la Doha, turneu la care este inscrisa si Simona Halep.