Pe 25 octombrie 2017 a avut loc ultima intalnire directa dintre Simona si Caroline, intr-un meci din faza grupelor de la Turneul Campioanelor. Daneza a castigat de-o maniera categorica, Wozniacki cedand doar doua game-uri (6-0, 6-2). Atunci, Halep nu a prins o zi prea buna: a intrat in jocul de uzura al adversarei, nu si-a asumat riscuri, a servit destul de rau si a cedat dupa doar 63 de minute. Ce s-a schimbat de atunci si pana la finala de la Australian Open?

Simona Halep, la Australian Open Foto: ausopen.com

Daca in meciul de joi cu Angelique Kerber a reusit nu mai putin de 50(!) de lovituri castigatoare, la Singapore jucatoarea noastra a bifat contra danezei doar 11, iar erorile nefortate au fost 17 la numar.

Aici poti vedea statistica partidei Halep vs Wozniacki din octombrie 2017:

Asi: 1-3

Duble greseli: 0-0

Puncte castigate cu primul serviciu: 54%-72%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 27%-69%

Lovituri castigatoare: 11-9

Erori nefortate: 17-7

Puncte de break castigate: 0/1 vs 5/8

Total puncte castigate: 30-53

Durata meci: 1h 3 min.

Ce s-a schimbat de atunci

In mare parte, jocul danezei este acelasi: o adevarata alergatoare (maratonista), care returneaza mereu o minge in plus. Serviciul pare dus la un nivel superior, in timp ce increderea este la cote inalte dupa un parcurs foarte bun in 2018 si titlul cucerit la Turneul Campioanelor. In plus, acum miza este si mai mare (primul Grand Slam din cariera si locul intai WTA), iar Caro va fi, probabil, in stare sa returneze si din tribune daca va fi nevoie.

Schimbarile mai importante par sa vina in ceea ce o priveste pe Simona. A aratat un mental puternic la Melbourne (a salvat deja cinci mingi de meci), si-a imbunatatit considerabil serviciul (nu mai este la fel de vulnerabila pe "al doilea") si a transmis adversarelor mesajul clar: stau pe teren cat e nevoie pentru a castiga.

De ce ar putea fi mai greu cu Wozniacki decat cu Kerber

O finala de Grand Slam este visul suprem al oricarui copil care se apuca de tenis: tribune pline, multi fosti campioni in loja, cele mai importante televiziuni din lume, reteta financiara asigurata, garantia ca vei ramane in istorie.

Emotiile pe care le genereaza un asemenea meci nu se compara cu nimic (marturie stau aici declaratiile venite de-a lungul timpului de la nume imense ale sportului alb: Sampras, Agassi, Federer, Nadal, etc), deci cel putin teoretic presiunea va fi si mai mare pe umerii Simonei (lucru valabil si pentru adversara, desigur).

Stilul lui Wozniacki nu este unul tocmai placut: se apara pana in panzele albe, nu se sfieste sa trimita "baloane" de cate ori este nevoie si foloseste foarte bine ruperile de ritm (slice, scurte, etc). In plus, dupa un schimb in care de-abia "supravietuieste", la prima minge mai "moale" este capabila sa produca o lovitura castigatoare.

Veti spune: bun, dar si Kerber s-a aparat formidabil. Asa este, insa nemtoaica iti da alt sentiment in racheta, ofera ritm, lucru de care Simona este un pic dependenta. In antiteza, Caro "inmoaie" schimburile de multe ori, provocand oarecum erorile nefortate ale adversarei.

Ce e de facut

Singura varianta care iti da sanse mari de a castiga este aceea de a-ti impune jocul, de a fi agresiv (categoric, nici aceasta nu este 100% valabila). "Cea mai buna aparare este atacul" va fi mereu o expresie atat de actuala. Simona are armele necesare pentru a conduce punctele, pentru a nu lasa meciul sa fie la mana adversarei.

Ultima data cand a procedat astfel (a stat in zona de confort, nu si-a asumat riscuri si a stat la mana adversarei) a facut-o campioana pe Ostapenko la Roland Garros, de la 1-0 la seturi si 3-0 in favoarea ei.

Halep vs Wozniacki, istoricul intalnirilor directe:

2017, Turneul Campioanelor: 6-0, 6-2 pentru Wozniacki

2017, Eastbourne (iarba): 5-7, 6-4, 6-1 pentru Wozniacki

2015, Stuttgart (zgura): 5-7, 6-4, 6-1 pentru Wozniacki

2015, Dubai (hard): 2-6, 6-1, 6-1 pentru Halep

2013, New Haven (hard): 6-2, 7-5 pentru Halep

2012, Dubai (hard): 6-2, 6-3 pentru Wozniacki

Aici poti urmari rezumatul disputei dintre Halep si Wozniacki de la Singapore:

S-ar putea sa te interesez si:

VIDEO EPIC: Simona Halep, in finala la Australian Open (6-3, 4-6, 9-7 cu Angelique Kerber), dupa o partida memorabila, in care a salvat doua mingi de meci!

Statistica uluitoare pentru "agresiva" Halep: 50 de lovituri castigatoare in thriller-ul cu Angelique Kerber

Angelique Kerber, dupa infrangerea cu Simona Halep: "Inima mea a fost pe teren, am dat totul"

Simona, despre felul în care și-a luat victoria în thrillerul cu Kerber: "Dacă aș fi fost defensivă, aș fi pierdut din nou un meci important"

Simona Halep: A fost foarte greu, tremur. A fost ca un roller-coaster

VIDEO Simona Halep - Angelique Kerber, la Australian Open: Reactiile antrenorului Darren Cahill cand Simona era nervoasa si vocifera pe teren

Simona Halep e gata sa moara pe teren pana sa castige. E genetic - Virginia Ruzici

Simona Halep face istorie in tenis: prima romanca in finala Australian Open

VIDEO Simona Halep - Angelique Kerber, la Australian Open: Reactiile antrenorului Darren Cahill cand Simona era nervoasa si vocifera pe teren

"Incredibila Simona Halep": WTA, elogii pe Twitter dupa victoria romancei in semifinala Australian Open cu Angelique Kerber