Desi are doar 170 de centimentri, Diego Schwartzman a fost "urias" in meciul cu Rafael Nadal, argentinianul chinuindu-l serios pret de trei ore si 51 de minute pe liderul mondial (6-3, 6-7(4), 6-3, 6-3).

Nadal si Schwartzman, la finalul partideiFoto: ausopen.com

Pe "Rod Laver" a rulat inca un episod din filmul "David vs Goliat", Rafa si Diego oferind un spectacol de zile mari. Totul a fost insa posibil datorita tenisului minunat prezentat de argentinian, acesta tinand ritmul cu un Nadal care a avut in multe momente probleme in game-urile de serviciu.

Argentinianul a servit foarte bine (a reusit nu mai putin de 12 asi), a avut raspuns pentru mingile cu mult topspin ale lui Nadal (a returnat incredibil cu backhandul), iar cu forehandul a "trasat" culoare greu de abordat chiar si pentru defensiva de fier a lui Nadal.

De asemenea, Diego s-a deplasat incredibil, fiind in multe situatii mult mai rapid decat adversarul sau. Pe langa toate acestea, sud americanul l-a lobat perfect pe Nadal in aproape toate ocaziile, loviturile sale minunate ridicand in picioare asistenta de pe "Rod Laver Arena".

A rezultat un meci frumos, castigat de Nadal dupa o "batalie" care a durat trei ore si 51 de minute. A fost primul test cu adevarat serios pentru liderul mondial in acest an.

Pentru Rafa urmeaza duelul din sferturi cu Marin Cilic (cap de serie numarul sase).

A fost victoria cu numarul 55 pentru Nadal in istoria participarii la Australian Open. Ibericul a castigat o singura data competitia, in 2009, dupa o finala epica cu Roger Federer. Rafa a mai disputat trei finale, toate pierdute (cu Djokovic, Wawrinka si acelasi Federer).

Rezumatul partidei Nadal vs Schwartzman: