Staying alive: Simona Halep își depășește propriile limite. Cum a câștigat un meci care se întâmplă o dată la 10 ani
Chiar dacă învingătoarea joacă ”mai prost” decât învinsa sau sub nivelul ei obișnuit, jocul nu este singurul element care contează: în tenis cine câștigă, câștigă pentru că gestionează mai bine toate elementele meciului. Acestea includ, pe lângă propriul joc: jocul adversarei, condițiile (vreme, suprafață, public și chestiile din timpul meciului care nu țin de tine, cum ar fi pauzele medicale luate de adversară sau deciziile arbitrilor etc) și mai ales eventualele probleme (fizice și emoționale) pe care fiecare jucătoare le cară după ea când intră pe teren. Când a intrat azi pe teren, Simona Halep căra multe după ea: durere fizică necontenită, lipsă de antrenament în ultimele trei zile, griji despre cum va rezista piciorul, plus presiunea posturii de mare favorită. Singurul ajutor a fost că temperatura a rămas în limite decente azi, căci dacă ar fi fost o zi caniculară cele trecute, la cât a durat acest meci, ar fi fost teribil.
Revenind la argumentul inițial: deseori, ca să câștigi în tenis nu e suficient, dar nici obligatoriu să joci mai bine decât adversara. Ce paradox. Ce-i necesar pentru victorie este ca suma tuturor elementelor listate mai sus să fie peste a adversarei. De altfel, argumentul că Simona a jucat prost nu prea ține: revăzând meciul cu ochii neîmpăienjeniți de somn și fără adrenalina pompând în sistem, în seturile doi și trei (sau să zic mai bine în seturile doi, trei, patru și cinci) nivelul ei de joc a urcat drastic, iar în decisiv ambele jucătoare au arătat concomitent un tenis excelent. Pentru cei care nu mă cred pe cuvânt, iată acest interesant grafic, care arată cu cât mai tare a lovit Simona serviciul și dreapta pe măsură ce meciul înainta.
Citește articolul complet pe Treizecizero.ro

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Se propune de mult timp, sa fie ca la volei, atingerea fileului din serviciu sa fie permisă. Si va înțelege și jucatorul atunci, ca acea scurgere a mingii peste fileu, necesită mult antrenament si nu va fi necesară cererea de scuze, ci aplauze din partea adversarului.
Va veni si vremea asta...
Mai departe, discutia e oarecum inutila. Regulile sunt la fel pentru ambii jucatori. Daca o sa se schimbe regula, asta e, o vor respecta toti si gata.
Deocamdata insa regula este cea care este, iar autorul are dreptate, e in primul rand o chestiune de noroc.
Asa ca, daca nici optimile nu vor confirma nu stiu ce, atunci SIGUR o vor confirma sferturile, daca nici astea, atunci SIGUR_SIGUR semfinala, ori finala, ori un alt turneu, undeva, candva...
Ideea e ca mai devreme sau mai tarziu Halep oricum va mai pierde meciuri, asa cat sa puteti aparea dvs. si sa spuneti plin de incredere si emfaza - V-am spus eu...
Etalati-va parerile de "specialisti" in sporturi de masa(table, septic,popa prostu' , etc).
Daca ar fi fost oricare alta din top 10, ar fi muncit la fel .
Insa voi a-ti vrea sa fi castigat intr-un set, daca era posibil, ca sa confirme locul 1.Retardatilor. Puneti naibii mana pe o racheta sa vedeti cum simtiti ca va cade bratul dupa 5-600 de lovituri !