Simona Halep (1 WTA) a primit, sambata seara, in cadrul galei anuale organizate de Federatia Romana de Tenis, premiul pentru cea mai buna jucatoare de tenis din Romania in 2017. Au mai fost premiati, printre altii, Horia Tecau, Marius Copil sau Mihaela Buzarnescu.

Simona HalepFoto: chinaopen.com.

In 2017, Halep a castigat turneul de la Madrid (Premier Mandatory) si a mai disputat alte patru finale: Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam) si Roma (Premier 5).

Simona Halep a ajuns in premiera lider mondial pe 9 octombrie, gratie succesului din semifinalele turneului de la Beijing in fata letonei Jelenei Ostapenko. Romanca a bifat de atunci noua saptamani consecutive pe primul loc in ierarhia mondiala.

Halep, despre anul 2017

"A fost un an foarte foarte frumos, nu am de ce sa ma plang. A fost un an foarte greu, dar este si cel mai frumos. Ma bucur ca am putut sa ajung pe locul 1. E tot ceea ce mi-am dorit si sper sa fiu cat mai mult timp de acum incolo. Sper ca la anul, cand iau startul, sa fiu relaxata si sa stiu ce am de facut, sa nu ma gandesc foarte mult la presiunea pe care o sa o am, pentru ca o sa fie. Trebuie sa ma bucur si sa muncesc si mai mult de acum incolo", a declarat Halep, potrivit News.ro.

Despre faptul ca spaniola Garbine Muguruza a fost desemnata de ITF cea mai buna jucatoare a anului

"Nu am fost surprinsa. Din punctul meu de vedere merita, a castigat un grand Slam si cateva turnee, este meritul ei si daca ei asa au decis asa trebuia sa fie", a afirmat sportiva.

Despre numarul de jucatoare direct acceptate pe tabloul principal la Australian Open

"Am dat dovada ca se poate, indiferent din ce tara vii. Sper sa se motiveze si junioarele si cat de curand sa vina si ele cu surprize", a mai spus liderul mondial.

Romania are sase reprezentante direct acceptate pe tabloul principal de la Australian Open, primul turneul de Grand Slam al anului: Simona Halep (1 WTA), Sorana Cirstea (37 WTA), Irina-Camelia Begu (43 WTA), Mihaela Buzarnescu (59 WTA), Monica Niculescu (78 WTA) si Ana Bogdan (105 WTA).

Lista completa a premiilor speciale acordate in cadrul Galei Tenisului Romanesc sunt urmatoarele:

Cea mai buna jucatoare din Romania - Simona Halep

Cea mai buna performanta masculina la dublu in 2017 - Horia Tecau

Cea mai buna performanta feminina la dublu in 2017 - Monica Niculescu

Cea mai buna ascensiune feminina la simplu in anul 2017 - Mihaela Buzarnescu

Cea mai buna ascensiune masculina la simplu in anul 2017 - Marius Copil

Cel mai bun junior desemnat de Tenis Europe in anul 2017 - Nini Dica

Cea mai buna performanta la FOTE in 2017 - Nicholas Ionel

Premiu pentru castigatoarea turneului romanesc WTA BRD Bucharest Open la simplu si dublu - Irina Begu

Premiu pentru debutul in Cupa Davis - Vasile Antonescu, Dragos Dima, Nicolae Frunza si Bogdan Borza

Premiu pentru contributia adusa tenisului romanesc - Ilie Nastase si Ion Tiriac.

"Cred ca poate fi considerat cel mai bun an al Simonei Halep. Per ansamblu cred ca este cel mai bun an din istoria FR Tenis. Daca in ultima vreme ne-am obisnuit cu performantele Simonei, Monicai si Irinei, iata ca anul acesta a venit si Mihaela Buzarnescu cu rezultate de exceptie. Ceea ce este important este ca avem si doi debutanti la Cupa Davis, doi tineri cu un potential deosebit, care pot urca foarte mult in clasamentele ATP. Au fost rezultate deosebite, de doi ani este si COSR alaturi de noi, care s-a implicat cu burse pentru juniori, si cred ca impreuna cu ei si cu toti ceilalti rezultatele acestea nu vor ramane singulare", a spus George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis, potrivit News.ro.

"Din punctul meu de vedere Simona este o posibila castigatoare a unei medalii la Tokyo si in mod normal ar trebui sa intre in programul Samurai. Toti sportivii cu sanse reale la o medalie vor intra in programul acesta", a mai afirmat Cosac.