Jucatoarea rusa de tenis Svetlana Kuznetsova, locul 12 WTA, nu va participa la Australian Open, au confirmat, vineri, organizatorii primului Grand Slam din 2018, informeaza Reuters, potrivit News.ro.

Svetlana Kuznetsova, la AOFoto: ausopen.com

Kuznetsova anuntase luna trecuta ca este foarte probabil sa rateze Australian Open, dupa ce a suferit doua accidentari la mana si a fost operata.

Ea s-a accidentat la US Open, apoi a fost operata la inceputul lunii noiembrie. In varsta de 32 de ani si fosta ocupanta a locului 2 WTA, in 2010, Kuznetsova a ajuns de trei ori in sferturile de finala ale Australian Open, aceasta fiind cea mai inalta faza atinsa la Melbourne. Anul acesta, ea a fost eliminata in optimi de compatrioata ei Anastasia Pavlyuchenkova.

Din Top 100 WTA nu va participa nici Saisai Zheng, locul 94, accidentata la genunchiul drept. De asemenea, prezenta Serenei Williams nu este inca suta la suta confirmata, desi americanca este inscrisa la Australian Open.

Organizatorii dau asigurari ca nu vor lipsi de pe tabloul principal masculin Novak Djokovic, Andy Murray, Kei Nishikori si Stan Wawrinka, care au incheiat mai devreme sezonul 2017 din cauza unor accidentari.

Australian Open se va desfasura intre 15 si 28 ianuarie 2018.