De la televizor, ritmul din circuitul ATP pare unul "decent", iar loviturile returnabile. Lucrurile stau insa cu totul altfel atunci cand te afli pe teren, iar mingea vine peste tine cu o forta incredibila. Alexandr Dolgopolov (38 ATP) a vorbit despre cum este sa ai adversari niste titani precum Roger Federer, Rafael Nadal sau Novak Djokovic.

Roger Federer, la Turneul CampionilorFoto: atpworldtour.com

Dolgopolov este unul din jucatorii incomozi, sportivul din Ucraina fiind capabil intr-o zi mare sa puna in dificultate pe oricine din circuitul ATP.

La tv, viteza de joc este mult incetinita

"Tenisul vazut de la televizor pare jucat intr-o viteza normala. In realitate, totul este insa la un alt nivel, viteza este una ametitoare" - Alexandr Dolgopolov.

Despre Roger Federer

"Federer este incredibil de rapid, iar acest lucru nu este redat fidel de camerele tv. Jocul sau pare neted si plat de la televizor, insa in realitate totul se intampla pe teren pe . Totul pare pentru ca jocul sau este unul natural, iar asta vine din doua aspecte: tehnica si deplasare. Sa joc impotriva lui este cel mai greu. Pur si simplu nu ai timp impotriva lui, iti ia efectiv si din timpul tau" - Alexandr Dolgopolov.

Despre Rafael Nadal

"Punctele forte ale lui Rafa sunt topspin-ul si faptul ca este stangaci. Invarte atat de mult mingea incat in jumatate din meci el nici macar nu trebuie sa faca altceva. Trimite mult prea bine catre reverul adversarilor, aceasta fiind tactica lui in majoritatea meciurilor. Mare parte din meciuri asa le castiga, jucand cu forehand-ul catre backhand-ul celor cu care joaca. Pe iarba este mult mai usor de jucat impotriva lui: mingea nu sare la fel de mult dupa topspin-ul sau" - Alexand Dolgopolov.

Despre Novak Djokovic

"Novak este foarte stabil atunci cand intra pe teren. Jocul sau nu este predispus la erori. Nu schimba foarte mult ritmul. Mentine un nivel inalt pe termen indelungat, de aceea este si foarte greu de invins. Are o capacitate incredibila de a gasi liniile atunci cand are mai mare nevoie, schimba bine directia de joc. Totul la el vine din incredere si stabilitate" - Alexandr Dolgopolov.

In 2017, "povestea" a fost "scrisa" in ATP in mare parte de Roger Federer si Rafael Nadal, cei doi impartindu-si titlurile de Grand Slam (elvetianul s-a impus la Australian Open si Wimbledon, iar ibericul la Roland Garros si US Open).

In 2018 insa vor reveni nume "grele" precum Stan Wawrinka, Novak Djokovic, Kei Nishikori sau Milos Raonic.

Ce rezultate a obtinut Dolgopolov impotriva celor trei titani:

Dolgopolov vs Federer 0-5 (nu a castigat pana acum set impotriva lui Fedex)

Dolgopolov vs Nadal 2-7 (Alexandr l-a invins in doua meciuri consecutive pe Nadal: 2014 la Indian Wells si 2015 la Queens).

Dolgopolov vs Djokovic 0-5 (a castigat de-a lungul timpului trei seturi in fata lui Nole).

Roger Federer domina clasamentul in ceea ce priveste titlurile de Grand Slam, cu 19 trofee. Rafa il urmeaza (cu 16), iar Nole se poate lauda cu 12 titluri majore.