Partida dintre Lleyton Hewitt si Marcos Baghdatis, din turul al treilea al Openului de la Melbourne, a intrat in istorie, fiind meciul cel mai intarziat disputat vreodata intr-un turneu de Grand Slam. Cei doi jucatori au stat pe teren pana la ora locala 4.33, intalnirea durand patru ore si 45 de minute.

Spre bucuria spectatorilor, australianul Hewitt a fost cel care a obtinut calificarea cu scorul de 4-6, 7-5, 7-5, 6-7 (4/7), 6-3 iar in runda urmatoare il va infrunta pe al treilea favorit al concursului, sarbul Novak Djokovic.

Jocul a inceput extrem de tarziu, cu 13 minute inainte de miezul noptii, deoarece toate partidele zilei disputate pe Rod Laver Arena au durat mult, intre acestea fiind si jocul dintre Roger Federer si Janko Tipsarevic, intins pe durata a patru ore si 27 de minute.

Precedentul record al celei mai tarzii ore la care s-a incheiat un joc de Grand Slam fusese stabilit la editia antrerioara a Openului Australiei cand Andreas Seppi si Bobby Reynolds au stat pe teren pana la ora 3.34 a diminetii.