Primaria Parisului a anuntat ca noul teren din cadrul complexului de la Roland Garros, care va fi inaugurat in anii urmatori, va purta numele fostei glorii a tenisului francez din perioada interbelica Simonne Mathieu, un simbol al rezistentei tarii sale fata de ocupatia nazista, informeaza agentia EFE, citata de Agerpres.

Simonne MatheiuFoto: rolandgarros.com

"Multumiri orasului Paris, onoare si glorie pentru o campioana unica", a scris intr-un mesaj postat pe retelele de socializare presedintele Federatiei Franceze de Tenis (FFT), Bernard Giudicelli.

Simonne Matheiu (1908-1980) este cea mai titrata jucatoare, dupa Suzanne Lenglen, din istoria tenisului francez, cucerind in cursul carierei sale 13 titluri de Grand Slam (la simplu, dublu si dublu mixt), intre anii 1920 si 1940.

Legendara jucatoare s-a facut remarcata si pentru rolul sau activ in lupta fata de ocupatia nazista din Franta, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial (1939-1945).

Noul teren, "Court Simonne Mahieu", se va alatura celorlalte trei mari arene din cadrul complexului de la Roland Garros: Philippe-Chatrier (cu o capacitate de 15.000 de locuri), Suzanne Lenglen (10.000 de locuri) si terenul numarul 1 (5.000 de locuri).

Arena care va fi construita face parte dintr-un plan de modernizare a instalatiilor care gazduiesc unul dintre cele patru turnee de Grand Slam ale anului.

Proiectul, evaluat la 350 milioane euro, a fost la un pas sa nu poata fi realizat, din cauza unui litigiu legat de prezervarea integritatii Gradinii Serres d'Auteuil, aflata in vecinatatea arenei, insa justitia franceza a autorizat, in luna februarie, demararea lucrarilor.