Jucatoarea de tenis Mihaela Buzarnescu, locul 68 WTA si cap de serie numarul 1, a castigat, duminica, turneul ITF de la Toyota (Japonia), cu premii in valoare totala de 60.000 de euro, informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

In ultimul act, Buzarnescu a invins-o pe sportiva slovena Tamara Zidansek, locul 149 WTA si cap de serie numarul 149 WTA, scor 6-0, 6-1, dupa 54 de minute de joc.

In urma victoriei de la Toyota, Buzarnescu a ajuns pe locul 60 WTA, cel mai bun din cariera. Ea a depasit-o pe rusoaica Maria Sharapova, care a coborat pe locul 61 mondial.

Mihaela Buzarnescu a mai castigat sase turnee ITF in 2017: Hodmezovasarhely, Izmir, Getxo, Versmold, Biarritz si Poitiers. De asemenea, ea a mai ajuns pana finala la Woking si Tokyo, a ajuns in premiera pe tabloul principal al unui Grand Slam, dupa ce a trecut de calificarile de la US Open (a pierdut in primul tur in fata lui Wozniacki) si a jucat si semifinalele turneului WTA de la Linz, asta dupa ce a venit din calificari (a pierdut in fata Strycovei, in penultimul act), scrie Digi Sport.

In total, in cariera sa, Buzarnescu are 22 de titluri ITF din 29 de finale.