​De marti si pana sambata vor putea fi vazuti la Milano cei mai buni tineri din circuitul ATP in "Next Gen ATP Finals". Competitia va avea un format special, conducatorii ATP-ului introducand o serie de schimbari in regulament.

Next GenFoto: atpworldtour.com

Suprafata: hard.

Premii totale in valoare de: $1.275.000

Locatie: "Fiera Milano Stadium"

La turneul de la Milano iau parte cei mai buni jucatori in varsta de 21 de ani sau mai tineri. Exista doua grupe de cate patru, jucandu-se fiecare cu fiecare. Primii doi se califica in semifinale (acelasi sistem precum la Turneul Campionilor/ Campioanelor). Diferenta - va avea loc si o finala mica (pentru locurile 3-4).

Care sunt principalele modificari

  • In primul rand, nu se va mai juca conform seturilor normale: un set se va incheia atunci cand un jucator a castigat patru game-uri. Daca se va ajunge la scorul de 3-3 se va disputa tiebreak.
  • Meciurile se vor disputa dupa sistemul cel mai bun din cinci seturi.
  • La egalitate, un game se va decide prin punct decisiv (lucru deja existent la meciurile de dublu din circuit).
  • Nu va mai exista termenul de "let" (n.r. fara neţ), punctul se va disputa chiar daca mingea va atinge fileul imediat dupa serviciu.
  • Jucatorii vor putea comunica prin casti cu antrenorii lor la fiecare final de set ("court coaching" care exista de ceva timp in tenisul feminin).
  • Terenul nu va mai avea si liniile de dublu.
  • Un alt aspect foarte important: spectatorii vor putea sa se deplaseze in timpul punctelor - lucru interzis in acest moment in tenis.
  • Nu vor mai exista arbitri de linie: totul va fi computerizat. Arbitrul de scaun va ramane singurul oficial. Toate anunturile specifice (n.r. aut, fault, etc) vor fi facute de o voce automatizata. In aceste conditii, nu vor mai exista reluari de tip Hawkeye.

Componenta grupelor

Grupa A

Andrey Rublev/ (Rusia, 20 ani, 37 ATP)

Denis Shapovalov/ (Canada, 18 ani, 51 ATP)

Hyeon Chung/ (Coreea de Sud, 21 ani, 54 ATP)

Gianluigi Quinzi/ (Italia, 21 ani, 306 ATP) - wildcard

Grupa B

Karen Khachanov/ (Rusia, 21 ani, 45 ATP)

Borna Coric/ (Croatia, 20 ani, 48 ATP)

Jared Donaldson/ (SUA, 21 ani, 55 ATP)

Daniil Medvedev/ (Rusia, 21 ani, 65 ATP).