Julia Goerges (Germania, 18 WTA) a castigat, duminica, turneul WTA Elite Trophy de la Zhuhai (China), dupa ce a invins-o in finala pe CoCo Vandeweghe (SUA, 12 WTA), scor 7-5, 6-1. Goerges si-a trecut in cont al patrulea titlu WTA al carierei si al doilea din acest an, dupa cel de la Moscova.

Julia Goerges, campioana turneului WTA Elite TrophyFoto: wtatennis.com

Partida a durat o ora si 22 minute. Jucatoarea din Germania nu a pierdut niciun set in cele patru partide disputate la Zhuhai.

In urma acestui rezultat, scorul intalnirilor directe dintre cele doua jucatoare a devenit 3-2 in favoarea Juliei Goerges.

Gratie acestei victorii, Goerges va face un salt de patru locuri in clasamentul WTA, urmand sa se claseze pe locul 14, incepand de luni. Vandeweghe va urca pe locul 10 WTA, dea mai buna clasare a carierei.

In varsta de 28 de ani, Goerges mai are in palmares trei trofee (2017 - Moscova; 2011 - Stuttgart; 2010 - Bad Gastein), in timp ce Vandeweghe (25 de ani) a cucerit doua titluri de-a lungul timpului, ambele la 's-Hertogenbosch (in 2014 si 2016).

Goerges a mai disputat trei finale în 2017: la Mallorca, București și Washington. De partea cealalta, Vandeweghe a ajuns pana in ultimul act al turneului de la Stanford, fiind invinsa de Madison Keys.

WTA Elite Trophy a reunit la start cele mai bune 12 jucatoare din clasamentul WTA care nu au ajuns la Turneul Campioanelor de la Singapore. Competitia de la Zhuhai (China) a fost dotata cu premii totale in valoare de 2,2 milioane de dolari.

Castigatoarele competitiei de la Zhuhai:

2015: Venus Williams

2016: Petra Kvitova

2017: Julia Goerges

Vezi aici ultimul punct al finalei:

Julia Goerges si trofeul de la Zhuhai: