Alegerile pentru noua conducere a Federatiei Romane de Tenis vor avea loc in urmatoarele 30 de zile, a declarat, joi, pentru News.ro, George Cosac, care candideaza pentru un nou mandat la conducerea forului.

"La Adunarea Generala au participat 143 de membri si cel mai important lucru este ca s-a realizat descarcarea de gestiune si s-a stabilit conducerea interimara a federatiei, care a ramas in aceeasi componenta pana la viitoarele alegeri, care vor avea loc in urmatoarele 30 de zile. Nu am stabilit inca data alegerilor, dar la aceste alegeri vor participa toate cluburile afiliate. Ca si candidati, raman aceiasi", a spus Cosac pentru News.ro, dupa Adunarea Generala a FR Tenis, care a durat peste sapte ore.

Alegerile fusesera programate initial in luna aprilie, dar atunci Ministerul Tineretului si Sportului a dispus anularea Adunarii Generale ordinare a Federatiei Romane de Tenis si efectuarea unui control la acest for, dupa ce doua cluburi au contestat organizarea AG, in cadrul careia urmau sa aiba loc alegeri.

La un control efectuat in 3 si 4 aprilie, MTS a stabilit ca FR Tenis nu poate proba cu documente numarul de structuri afiliate care figureaza in evidenta sa. Pe lista candidatilor pentru postul de presedinte s-au aflat George Cosac, Dumitru Haradau, Razvan Itu si Marius Vecerdea.

Marius Vecerdea este finul si antrenorul de tenis al presedintelui Klaus Iohannis. In 2015, Vecerdea a cerut revocarea Comitetul Director al FRT si i-a acuzat pe membrii conducerii, inclusiv de pe presedintele George Cosac, de management defectuos, promisiuni nerespectate si lipsa de transparenta.

George Cosac se afla la conducerea Federatiei Romane de Tenis din 22 februarie 2013.