Patrick Mouratoglou (antrenorul Serenei Williams) a redeschis (la putin timp dupa intrarea jucatoarelor importante in vacanta) discutia cu privire la locul unu din ierarhia WTA. Francezul este de parere ca nimeni nu ar trebui sa fie pe prima pozitie in lume la finalul anului fara sa castige un Grand Slam. "E irelevant", a precizat Mouratoglou pentru ESPN. In aceasta situatie se gaseste Simona Halep, jucatoarea noastra urmand sa incheie 2017 pe locul intai, insa fara vreun Grand Slam cucerit in acest an (situatia ar fi fost identica si pentru Karolina Pliskova, ultima jucatoare care ar fi putut-o detrona pe Simona la Turneul Campioanelor).

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spune Patrick Mouratoglou despre numarul 1 din ierarhia WTA

"Am inceput sa lucrez cu Serena in 2012 (n.r. a devenit antrenorul ei), dupa Roland Garros. A castigat atunci Wimbledon-ul, US Open-ul, medalia de aur la Jocurile Olimpice si Turneul Campioanelor. La finalul anului, a incheiat pe locul 3. Nimeni nu ar trebui sa fie locul 1 fara sa castige un turneu de Grand Slam. Daca ajunge totusi acolo, e irelevant" - Patrick Mouratoglou, pentru ESPN.

Sa se dea mai multe puncte pentru castigarea unui GS

"Accentul trebuie pus pe Grand Slam-uri. Sa te descurci bine tot anul este de asemenea foarte important, dar uitati-va cat de putin joaca castigatoarele de GS. Sunt staruri si sunt totusi in dezavantaj. Ca sa simplific: ar trebui date mai multe puncte pentru Grand Slam-uri, lumea le vede categoric mult mai importante" - Craig Kardon, fost antrenor, printre altele, al Martinei Navratilova si al lui CoCO Vandeweghe.

Nu de aceeasi parere este Martina Navratilova, sportiva care a cucerit de-a lungul unei cariere incredibile urmatoarele Grand Slam-uri: Wimbledon de trei ori (1981, 1983, 1985), Roland Garros de doua ori (1982, 1984), Wimbledon de noua ori (1978, 1979, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1990) si US Open de patru ori (1983, 1984, 1986, 1987). In total, 18 competitii majore...

Navratilova: "E mai greu sa inchei anul pe 1 decat sa castigi un Grand Slam"

"Ca sa inchei anul pe locul 1, trebuie sa fii mai bun decat toti. Ca sa castigi un Gran Slam, trebuie sa fii mai bun decat alte sapte jucatoare. Poti prinde doua saptamani bune si poti castiga. Eu cred ca este mai greu sa fii numarul unu la finalul anului decat sa cuceresti un Grand Slam" - Martina Navratilova.

Simona Halep, alaturi de Jelena Jankovic (2008) si Caroline Wozniacki (2010 si 2011), face parte dintr-un grup al jucatoarelor care au incheiat anul pe prima pozitie in circuitul WTA fara sa castige un Grand Slam.

S-ar putea sa te intereseze si:

Simona Halep, la revenirea in tara: "Cred ca merit sa fiu pe primul loc, am fost destul de constanta anul acesta"

Darren Cahill, mesaj pe Twitter pentru Simona Halep: "A fost un an cu multe provocari, ai gasit puterea sa te ridici. Felicitari!"

Simona Halep: "Este un sentiment extraordinar sa termin anul pe primul loc. Am facut ceva urias pentru tara mea"