Dupa ce a pierdut cu 6-0 primul set, iar in decisiv a fost condusa cu 5-3 la un moment dat, Caroline Garcia a reusit sa revina superb si sa castige meciul cu Caroline Wozniacki, din Grupa Rosie a Turneului Campioanelor (0-6, 6-3, 7-5). In urma acestui rezultat, Simona Halep are o singura optiune pentru a se califica in semifinale: victoria cu Elina Svitolina.

Caroline GarciaFoto: Twitter - China Open

Wozniacki a inceput perfect disputa cu Garcia: si-a trecut in cont inca un set castigat la zero (in fiecare partida din Grupa Rosie a bifat acest lucru). Partida parea sa se duca spre o victorie "scurta" a danezei.

Cu bagajele aproape facute, frantuzoaica si-a relaxat mintea si bratul si a jucat un tenis foarte bun. A castigat setul al doilea cu 6-3 si a trimis disputa in decisiv.

Wozniacki a preluat din nou initiativa in setul al treilea, reusind sa se desprinda si sa ajunga sa conduca la un moment dat cu 5-3. Garcia a reusit inca o data sa se mobilizeze exemplar si sa revina. A egalat la cinci, iar apoi a fructificat a doua minge de meci avuta (7-5). Meciul (unul spectaculos) a durat doua ore si 19 minute.

In acest moment, Simona Halep stie ce trebuie sa faca pentru a ajunge in semifinale: sa o invinga pe Elina Svitolina in ultima partida din Grupa Rosie de la Turneul Campioanelor.

Aici poti citi o ampla prezentare a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Clasament Grupa Rosie:

1 Caroline Wozniacki 2-1 (5-2)

2 Caroline Garcia 2-1 (4-4)

3 Simona Halep 1-1 (2-2)

4 Elina Svitolina 0-2 (1-4).

*Primele doua clasate din grupa se califica in semifinalele competitiei.

Criterii de departajare:

1) Numarul mai mare de victorii

2) Daca doua jucatoare sunt la egalitate, se va tine cont de meciul direct

3) Daca mai mult de doua jucatoare sunt la egalitate din punct de vedere al numarului de victorii, atunci criteriile sunt urmatoarele:

- setaverajul (diferenta dintre numarul de seturi castigate si numarul de seturi pierdute)

- diferenta dintre numarul de game-uri castigate si numarul de game-uri pierdute.

- numarul cel mai mare de game-uri castigate.

Diferenta de fus orar

Diferenta de fus orar intre Bucuresti si Singapore este de 5 ore. In momentul in care in Capitala este ora 09:00, la Singapore este ora 14:00.

Puncte si bani la Turneul Campioanelor

Simpla prezenta la competitia de la Singapore inseamna un cec in valoare de 151.000 de dolari pentru fiecare din cele opt sportive. Apoi, o victorie in faza grupelor este recompesata cu 263.000 de dolari.

Calificarea in semifinale aduce in plus pe langa ceea ce s-a castigat deja un cec in valoare de 40.000 de dolari. Finalista de la Singapore va mai primi un cec de 590.000 de dolari (pe langa ceea ce a adunat deja), in timp ce marea castigatoare isi va adauga un cec in valoare de 1,75 milioane de dolari.

O victorie in faza grupelor aduce 250 de puncte, iar o infrangere 125. Finalista va primi in plus 330 de puncte, iar castigatoarea un bonus de 750 de puncte.