Cu o conditie fizica foarte buna, Caroline Wozniacki este una din maratonistele circuitului WTA, Simona Halep avand nevoie de un nivel ridicat al tenisului sau si de un bun joc de picioare pentru a nu avea probleme in meciul de miercuri. Daneza a invins-o pe Simona in ultima intalnire directa, dar era vorba de o alta suprafata, iarba, si de un alt moment al sezonului. Partida de la Turneul Campioanelor va fi in direct pe Digisport 2 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 14:30.

Simona Halep, la SingaporeFoto: wtafinals.com

Fost lider mondial, Caroline este o jucatoare incomoda, cu o deplasare incredibila si cu capacitatea de a face foarte bine tranzitia din defensiva in ofensiva. Wozniacki are picioare de maratonista (chiar a luat parte de-a lungul timpului la astfel de cursa de rezistenta) si abilitatea de a rupe ritmul la momentul corespunzator cu slice-uri sau chiar scurte.

Este nevoie de un serviciu bun impotriva danezei, iar apoi de lovituri "adanci", care sa nu ii dea posibilitatea sa loveasca din zona de confort. Intr-o zi buna, Caroline poate face probleme mari oricarei jucatoare din circuit cu stilul sau variat. Acest lucru a putut fi vazut la partida de debut de la Singapore, una castigata categoric impotriva Elinei Svitolina (sportiva pe care nu o invinsese pana la meciul de luni).

Un succes in fata danezei ar fi echivalent pentru Simona cu calificarea in semifinalele competitiei de la Singapore, insa pana acolo mai este de trecut un hop important...

Programul zilei de miercuri:

De la ora 14:30

Simona Halep vs Caroline Wozniacki

Urmat de

Elina Svitolina vs Caroline Garcia

De-a lungul timpului, Halep si Wozniacki s-au intalnit de cinci ori, scorul fiind 3-2 pentru daneza.

Halep vs Wozniacki:

2017, Eastbourne: 5-7, 6-4, 6-1 pentru Wozniacki

2015, Stuttgart: 7-5, 5-7, 6-2 pentru Wozniacki

2015, Dubai: 2-6, 6-1, 6-1 pentru Halep

2013, New Haven: 6-2, 7-5 pentru Halep

2012, Dubai: 6-2, 6-3 pentru Wozniacki.

Grupa Rosie, clasament:

1 Caroline Wozniacki 1-0 (12-2)

2 Simona Halep 1-0 (12-6)

3 Caroline Garcia 0-1 (6-12)

4 Elina Svitolina 0-1 (2-12).

Aici poti citi o ampla prezentare a Turneului Campioanelor de la Singapore.

*Primele doua clasate din grupa se califica in semifinalele competitiei.

Criterii de departajare:

1) Numarul mai mare de victorii

2) Daca doua jucatoare sunt la egalitate, se va tine cont de meciul direct

3) Daca mai mult de doua jucatoare sunt la egalitate din punct de vedere al numarului de victorii, atunci criteriile sunt urmatoarele:

- setaverajul (diferenta dintre numarul de seturi castigate si numarul de seturi pierdute)

- diferenta dintre numarul de game-uri castigate si numarul de game-uri pierdute.

- numarul cel mai mare de game-uri castigate.

Diferenta de fus orar

Diferenta de fus orar intre Bucuresti si Singapore este de 5 ore. In momentul in care in Capitala este ora 09:00, la Singapore este ora 14:00.

Puncte si bani la Turneul Campioanelor

Simpla prezenta la competitia de la Singapore inseamna un cec in valoare de 151.000 de dolari pentru fiecare din cele opt sportive. Apoi, o victorie in faza grupelor este recompesata cu 263.000 de dolari.

Calificarea in semifinale aduce in plus pe langa ceea ce s-a castigat deja un cec in valoare de 40.000 de dolari. Finalista de la Singapore va mai primi un cec de 590.000 de dolari (pe langa ceea ce a adunat deja), in timp ce marea castigatoare isi va adauga un cec in valoare de 1,75 milioane de dolari.

O victorie in faza grupelor aduce 250 de puncte, iar o infrangere 125. Finalista va primi in plus 330 de puncte, iar castigatoarea un bonus de 750 de puncte.