Marin Cilic (5 ATP) s-a ridicat la nivelul adversarului, a luptat cu toate puterile si a reusit multe lovituri spectaculoase. Nu a fost insa suficient, Rafael Nadal fiind cel care a obtinut calificarea in finala turneului Masters de la Shanghai. Dupa un meci echilibrat de doua ore si 12 minute, Rafa s-a impus in doua seturi, scor 7-5, 7-6(3).

HotNews.roFoto: Hotnews

Inceputul semifinalei a fost unul in care Nadal s-a deplasat (ca de obicei in ultima perioada) incredibil, l-a fortat pe adversar sa caute liniile, iar sansele de break au aparut. Liderul mondial le-a ratat insa cu nonsalanta in unele momente, iar pana la 4-4 s-a mers cap la cap. Dupa ce jucatorul din Croatia si-a castigat serviciul, Nadal a fost nevoit sa "supravietuiasca" la trei sanse de set ale lui Cilic.

Scapat dintr-o situatie limita, Rafa a facut break-ul la 5-5, iar apoi a inchis setul cu serviciul (7-5).

Al doilea set a parut unul in care Nadal nu va avea probleme - numarul 1 ATP a facut rapid break-ul si s-a distantat la 3-1. A urmat insa un game ciudat de serviciu pentru Rafa: de la 30-0 in favoarea lui, Nadal a comis mai multe erori consecutive cu forehand-ul, iar game-ul i-a scapat printre degete (3-3). Principala arma a ibericului - forehandul - a dat niste rateuri inexplicabile pentru nivelul aratat de Nadal in ultima perioada.

Spaniolul a mai "primit" o sansa la 4-4, atunci cand a profitat de inexactitatile din jocul adversarului si a facut inca un break. La 5-4, Nadal a avut minge de meci (40-30), insa a ratat-o cu o rama care a trimis mingea in inaltul tribunelor. Cilic nu a asteptat prea mult, a fost agresiv si a "demolat" defensiva lui Rafa cu un forehand naprasnic. S-a facut 5-5, iar apoi setul a fost impins in tiebreak.

Nadal a avut un joc mai ingrijit, si-a pus adversarul sub presiune, iar Cilic a gresit cu backhand-ul. Dupa ce a condus cu 3-1, 4-2 si 6-3, Rafa a inchis setul si meciul cu 7-3, dupa doua ore si 12 minute.

Pentru Nadal va fi a treia finala consecutiva in circuit, dupa cele de la US Open si Beijing - ambele au fost castigate.

Rafa a ajuns la 16 victorii consecutive, iar in ultimul act il va intalni pe invingatorul partidei dintre Roger Federer (2 ATP) si Juan Martin del Potro (23 ATP).

Turneul de la Shanghai face parte din categoria "Masters" (1000), se disputa pe hard si are premii totale in valoare de $5.924.890. Prima editie a avut loc in anul 2009 si a fost castigata de Nikolay Davydenko. Cele mai multe trofee cucerite le au Andy Murray si Novak Djokovic (cate trei).

Rezumatul partidei Nadal vs Cilic: