Mihaela Buzarnescu (29 ani, locul 105 WTA), venita din calificari, isi continua parcursul entuziasmant la turneul de la Linz, dupa ce a invins-o in sferturi pe elvetianca Belinda Bencic, scor 6-4, 5-7, 7-6(4). Mihaela a avut nevoie de doua ore si 30 de minute pentru a se califica pentru prima data in semifinalele unui turneu WTA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Romanca a condus cu 5-2 atat in setul al doilea, pierdut cu 5-7 dupa ce Bencic a salvat trei mingi de meci, cat si in decisiv, unde a irosit alte doua sanse de a inchide partida.

Bencic (20 ani), aflata in prezent pe locul 228 mondial, dupa ce in februarie 2016 era a 7-a jucatoare a lumii, a participat la competitia austriaca in baza unui wild-card oferit de organizatori. Elvetianca s-a aflat la prima sa competitie dupa o interventie chirurgicala la incheietura mainii stangi, la care a fost supusa in luna mai.

In faza urmatoare, Mihaela Buzarnescu o va intalni pe Barbora Strycova (Cehia/N. 2), care a trecut de Tatjana Maria (Germania/N. 7), scor 6-1, 6-3.

Pentru calificarea in semifinale, Mihaela Buzarnescu va fi recompensata cu 9.113 euro si 110 puncte WTA.

Gratie parcusului de la Linz, Buzarnescu va deveni, incepand de luni, cea mai varstnica jucatoare din Top 100 WTA, dupa israelianca Tzipora Obziler, care a intrat intre primele o suta de jucatoare ale lumii in 2007, la 33 de ani.

Mihaela Buzarnescu va juca si in semifinalele probei de dublu, alaturi de Oksana Kalashnikova (Georgia). Cele doua jucatoare vor infrunta perechea Natela Dzalamidze/Xenia Knoll (Rusia/Elvetia), cae a invins cuplul Nadiia Kichenok/Anastasia Rodionova (Ucraina/ Australia), cap de serie numarul 4, scor 6-3, 6-2.

Tot vineri, de la ora 21.00, Sorana Cirstea (37 WTA), cap de serie numarul 5, o va intalni in sferturi pe Magdalena Rybarikova (Slovacia, locul 28 WTA), principala favorita.

Vezi aici utimul punct al partidei:

Bencic a salvat trei mingi de meci in setul al doilea, la scorul de 5-4: