Sorana Cirstea a bifat victoria cu numarul 400 din cariera, dupa ce a invins-o pe Natalia Vikhlyantseva, scor 7-6(14), 6-4, in optimile turneului de la Linz. Romanca a avut nevoie de doua ore si 12 minute de joc pentru a triumfa in fata rusoaicei. Doar primul act a durat 80 de minute, Sorana impunandu-se in tiebreak, scor 7-6 (16/14), dupa ce a salvat cinci mingi de set.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost un meci foarte, foarte dificil. Am jucat peste doua ore pentru doua seturi. Vikhlyantseva a jucat la un nivel foarte ridicat si sunt bucuroasa ca am reusit sa gasesc o cale de a lupta. Cred ca este un mare pas inainte pentru mine, sa obtin victoria desi nu am jucat cel mai bun tenis al meu", a declarat Sorana Cirstea, potrivit Agerpres.

"Cred, ba nu, sunt sigura, ca acesta a fost cel mai lung tiebreak din viata mea. La un moment dat, nu mai stiam nici macar cat era scorul. Stiam doar cand aveam eu un punct avans sau avea ea un avantaj de un punct. Cred ca pentru mine a fost foarte important sa nu ma concentrez asupra scorului", a adaugat numarul 37 WTA.

"M-am simtit ca si cum intregul meci ar fi fost un tiebreak. Am alergat mult astazi si este bine ca maine (vineri) voi juca mai tarziu, pentru ca voi avea timp pentru odihna si recuperare", a mai spus Sorana Cirstea.

Sorana Cirstea va evolua vineri in sferturile de finala de la Linz, faza in care o va intalni pe Magdalena Rybarikova (Slovacia), principala favorita. Partida va incepe la ora 21:00.

Cirstea a castigat singurul meci cu Rybarikova, in 2008, in semifinale la Taskent, cand adversara a abandonat dupa ce a pierdut primul set cu 3-6.

Tot vineri, de la ora 15:00, Mihaela Buzarnescu, venita din calificari, o va infrunta in sferturi pe elvetianca Belinda Bencic.