Jucatoarea americana de tenis Serena Williams intentioneaza sa revina in circuitul profesionist la inceputul anului viitor, pentru a-si apara titlul la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, a anuntat directorul acestei competitii, Craig Tiley, citat de agentia Reuters.

Serena Williams, cu trofeul de la US OpenFoto: usopen.org

Williams, care a castigat cel de-al 23-lea sau trofeu de Grand Slam la editia din 2017 a turneului australian, din luna ianuarie, in timp ce era insarcinata, a nascut pe 1 septembrie o fetita, Alexis Olympia Ohanian Jr. Ea are la dispozitie doar trei luni pentru a ajunge la forma necesara pentru a-si putea apara titlul, informeaza Agerpres.

"Serena va reveni", le-a declarat Craig Tiley reporterilor, marti la Melbourne. "Ea doreste sa revina in 2018 si sa-si apere titlul, iar acum se antreneaza", a adaugat oficialul australian.

"Mai sunt cateva luni pana atunci si, desigur, depinde numai de ea la ce nivel se va afla din punct de vedere fizic", a mai spus Tiley.

Serena Williams, in varsta de 36 ani, se va lupta pentru un cec de 4 milioane de dolari australieni (3,11 milioane dolari SUA) rezervat campioanei la editia 2018 a Openului Australiei, care va beneficia de premii totale de 55 milioane dolari australieni, cu 10 la suta mai mai fata de editia din acest an.