Irina Begu (57 WTA) o va intalni in turul intai al turneului WTA de categorie "International" de la Tianjin pe Maria Sharapova (86 WTA). Conform tragerii la sorti, cele doua nu ar fi trebuit sa se dueleze, insa acest lucru a fost posibil dupa ce Caroline Garcia (castigatoare la Wuhan si Beijing) s-a retras din competitie din cauza unei accidentari la coapsa dreapta.

Irina Camelia BeguFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dupa ce Garcia a declarat forfait, Begu a devenit cap de serie numarul noua. Irina a preluat practic tabloul de simplu al Carolinei, iar in runda inaugurala va da peste Maria Sharapova.

De-a lungul timpului, Begu si Sharapova s-au intalnit de doua ori, de fiecare data castigand jucatoarea din Rusia: 6-0, 6-3 pentru Maria in 2012 la Madrid si 6-4, 6-3 in 2015 la Wimbledon.

"Tianjin Open" (are loc in China) face parte din categoria "International" si are premii totale in valoare de $426.750. Se disputa in perioada 9-15 octombrie, iar suprafata este hard. Ultimele trei castigatoare au fost, in ordine, Shuai Peng (2016), Agnieszka Radwanska (2015) si Alison Riske (2014).