Virginia Ruzici, fosta castigatoare a turneului de la Roland Garros si managerul Simonei Halep, a declarat ca sportiva din Constanta a reusit o performanta extraordinara prin ajungerea in varful ierarhiei WTA, apreciind ca de acum totul ii va fi mai usor din punct de vedere psihologic, scrie News.ro.

Simona Halep si Virginia RuziciFoto: wtatennis.com

"Este un moment extrem de emotionant, nu credeam sa mai traiesc asemenea momente. Simona e mare, e extraordinara. Este foarte important si maret pentru ea si tenisul romanesc. Am auzit de ea cand avea 14 ani, fiind in Romania, in trecere, cand Florenta Mihai m-a rugat sa trec pe la terenul ei, sa bat mingea cu fetele, cu Halep, cu Irina Begu si Andreea Mitu. Mi-am dat seama ca era cea mai talentata. Cand a castigat Roland Garros la juniori am estimat potentialul ei la primele zece din lume. Am avut o viziune, ca sa spun asa, si am dorit sa lucrez alaturi de ea. Simona a avut multa presiune pana acum, va trebui sa munceasca mai mult pentru a se mentine acolo, dar din punct de vedere psihologic va fi mai usor pentru ea. Va fi eliberata de aceasta presiune care a fost pe capul ei in ultimii trei ani. A jucat acum cu multa luciditate, iar dupa ce a invins-o pe Sarapova s-a eliberat complet. E bine ca s-a intamplat acest lucru la un astfel de turneu, nu la un Grand Slam", a declarat Ruzici la Digisport.

Ruzici a mentionat ca nu se afla in China alaturi de Halep, dar va merge la Turneul Campioanelor de la Singapore. "De un manager nu este nevoie in fiecare turneu. Pot sa-mi fac treaba si de mai departe. Voi fi alaturi de ea la Singapore".

Simona Halep va urca incepand de luni, pentru prima data in cariera, pe locul 1 WTA, dupa ce a invins-o, sambata, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, in semifinalele China Open. Halep devine prima romanca lider mondial in tenis, al doilea roman, dupa Ilie Nastase, care a fost numarul 1 ATP 40 de saptamani, intre 23 august 1973 si 2 iunie 1974, si a 25-a jucatoare care urca pe cea mai inalta treapta a ierarhiei, in istoria de 44 de ani a WTA.