Victoria Simonei Halep in fata Mariei Sharapova nu a trecut neobservata, L'Equipe scriind, in editia sa online, ca jucatoarea noastra a gasit "in sfarsit" cheia in fata rusoaicei.

Simona Halep, la BeijingFoto: chinaopen.com.

"Simona Halep a gasit in sfarsit cheia in fata Mariei Sarapova. Pentru prima data in cariera, Halep a iesit victorioasa dintr-un duel cu jucatoarea rusa. A trebui sa astepte a opta tentativa, miercuri, in optimile de finala ale turneului de la Beijing, pentru a domina fostul numar 1 mondial, intr-o intalnire controlata de la un capat la altul" - L'Equipe.

Zambetul Simonei Halep de la finalul partidei spune totul despre frustrarile acumulate de-a lungul celor sapte infrangeri consecutive suferite in fata Mariei Sharapova. Cu un serviciu aliat de nadejde, cu o deplasare ca in vremurile bune si cu o agresivitate de care ne era dor, Simona a defilat in meciul de miercuri, obtinand o victorie categorica: 6-2, 6-2, dupa o ora si 12 minute. Halep s-a calificat in sferturile turneului "Premier Mandatory" de la Beijing, acolo unde va da peste Daria Kasatkina (34 WTA) sau Agnieszka Radwanska (11 WTA). Sigur, aceasta victorie nu ii aduce Simonei titlul de Grand Slam mult visat, insa ar putea reprezenta un punct de plecare spre zari si mai inalte...

  • Cea mai buna performanta a Simonei la Beijing este calificarea in sferturi (in 2014), faza care a fost deja atinsa si la editia din acest an.
  • Pentru parcursul de pana acum, Halep va primi 149.138 de dolari si 215 puncte WTA.
  • Pentru a ajunge lider mondial, Halep trebuie sa ajunga in finala competitiei de categorie "Premier Mandatory", dar sa nu o piarda impotriva Elinei Svitolina (in acest caz, jucatoarea din Ucraina ar deveni numarul unu in lume).
  • A fost victoria numarul 401 pentru Halep in cariera, la toate categoriile la care a participat (276 in circuitul WTA). Numarul doi mondial are si 136 de infrangeri.

"China Open" este un turneu din categoria "Premier Mandatory" (ultimul al sezonului) si este dotat cu premii totale in valoare de $6,381,679. Intrecerea dispune de sistemul "Hawk-Eye" si se desfasoara in perioada 30 septembrie - 8 octombrie 2017. Ultima castigatoare a fost Agnieszka Radwanska, iar la dublu perechea Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova. In Romania, turneul va putea fi urmarit in direct la Digisport si LiveText si Livescore la HotNews.ro.

Vezi aici tabloul feminin de simplu al competitiei de la Beijing.

Ultimele castigatoare de le Beijing:

2016 Agnieszka Radwanska

2015 Garbine Muguruza

2014 Maria Sharapova

2013 Serena Williams

2012 Victoria Azarenka

2011 Agnieszka Radwanska

2010 Caroline Wozniacki.