Simona Halep (2 WTA), favorita numarul doi, se va duela cu americanca Alison Riske (51 WTA), in primul tur al turneului de categorie Premier Mandatory de la Beijing (30 septembrie - 8 octombrie), dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari. Tot in prima runda, Monica Niculescu o va intalni pe Johanna Konta, iar Cirstea o va infrunta pe Mona Barthel.

Simona HalepFoto: wsopen.com

Cele doua jucatoare s-au mai intalnit o singura data, in 2015, la Roma, cand Halep s-a impus cu 6-3, 6-0.

In turul doi, Halep ar putea juca cu invingatoarea partidei Magdalena Rybarikova vs Eugenie Bouchard, iar in optimi ar putea da peste rusoaica Maria Sharapova.

La editia de anul trecut, Halep a parasit competitia in optimi, fiind invinsa de chinezoaica Shuai Zhang, scor 6-0, 6-3.

De-a lungul carierei, Halep a participat de cinci ori la "China Open", cel mai bun rezultat fiind calificarea in sferturi, in 2014. Nu a mai disputat insa meciul cu Ana Ivanovic, din cauza unei accidentari.

In 2015, Simona a parasit turneul "Premier Manatory" de la Beijing in primul tur: la scorul de 4-5, in meciul cu Lara Arruabarrena, Halep a abandonat din cauza unor probleme la tendonul lui Achile.

Halep a mai fost eliminata in primul tur la editiile din 2012 (5-7, 5-7 cu Maria Sharapova) si 2013, scor 6-7(4) 6-7(2) cu poloneza Urszula Radwanska.

Pe tabloul principal la Beijing se mai afla alte doua jucatoare din Romania: Monica Niculescu si Sorana Cirstea.

Monica Niculescu (locul 65 WTA) o va infrunta in prima runda pe britanica Johanna Konta (7 WTA) favorita numarul sase. Niculescu si Konta s-au mai confruntat de doua ori pana in prezent, scorul fiind 1-1. Niculescu s-a impus in 2015, in sferturile turneului de la Nottingham (scor 6-2, 2-6, 6-2), iar Konta a invins-o pe jucatoarea noastra la Miami, in 2016 (scor 6-2, 6-2).

Sorana Cirstea (46 WTA) va juca in primul tur cu sportiva germana Mona Barthel, locul 49 mondial. Cele doua jucatoare s-au mai intalnit in 2010, la Luxemburg, invingatoare fiind Barthel.

Vezi aici tabloul feminin de simplu al competitiei de la Beijing.

Pe tabloul de dublu se afla romancele Sorana Cirstea, Monica Niculescu si Raluca Olaru.

Cirstea si Niculescu vor fi adversare in primul tur: perechea Sorana Cirstea/Jelena Ostapenko (Romania/Letonia) va intalni cuplul Monica Niculescu/Su-Wei Hsieh (Romania/Taiwan).

Raluca Olaru si Liudmila Kichenok Ucraina vor juca in runda inaugurala cu perechea Kristina Mladenovic/Anastasia Pavliucenkova (Franta/Rusia).

"China Open" este un turneu din categoria "Premier Mandatory" (ultimul al sezonului) si este dotat cu premii totale in valoare de $6,381,679. Intrecerea dispune de sistemul "Hawk-Eye" si se desfasoara in perioada 30 septembrie - 8 octombrie 2017. Ultima castigatoare a fost Agnieszka Radwanska, iar la dublu perechea Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova. In Romania, turneul va putea fi urmarit in direct la Digisport si LiveText si Livescore la HotNews.ro.

Ultimele castigatoare de le Beijing:

2016 Agnieszka Radwanska

2015 Garbiñe Muguruza

2014 Maria Sharapova

2013 Serena Williams

2012 Victoria Azarenka

2011 Agnieszka Radwanska

2010 Caroline Wozniacki