Aventura Karolinei Pliskova (4 WTA) la turneul "Premier 5" de la Wuhan s-a oprit in sferturi, favorita numarul trei a competitiei fiind invinsa de australianca Ashleigh Barty, locul 37 WTA, dupa un meci care a durat doua ore si 33 de minute. Barty s-a impus in trei seturi, scor 4-6, 7-6(3), 7-6(2), asigurandu-si prezenta in semifinale.

HotNews.roFoto: Hotnews

La scorul de 4-5 in decisiv, Pliskova a reusit sa revina de la 40-0 pe serviciul adversarei ei si a egalat situatia pe tabela, insa australianca s-a impus in tie-break cu 7-2 si a castigat partida.

In semifinale, Barty o va intalni pe invingatoarea dintre Garbine Muguruza (Spania, locul 1 WTA) si Jelena Ostapenko (Letonia, locul 10 WTA).

Daca s-ar fi impus in partida cu Barty, Pliskova ar fi urcat pe locul 2 in clasamentul WTA, iar Simona Halep ar fi coborat pe pozitia a treia. Pliskova avea sansa de a fi din nou lider mondial daca ar fi castigat Wuhan Open, iar Garbine Muguruza (actualul numar unu mondial) nu ar fi ajuns in semifinalele turneului. Astfel, nu vor exista modificari la varful clasamentului WTA de saptamana viitoare.

Vezi aici ultimul punct al partidei Pliskova vs Barty:

Se vor mai disputa in sferturi:

Caroline Garcia (20 WTA) vs Ekaterina Makarova (35 WTA)

Alize Cornet (42 WTA) vs Maria Sakkari (80 WTA)

Garbine Muguruza (1 WTA) vs Jelena Ostapenko (10 WTA)

"Dongfeng Motor Wuhan Open" se disputa in perioada 24 - 30 septembrie, la Wuhan. Turneul face parte din categoria "Premier 5" si are premii totale in valoare de $2.365.250. Suprafata de joc este hard. Ultima campioana este Petra Kvitova (2016). In 2015 s-a impus Venus Williams, iar in 2014 tot Petra Kvitova. In Romania, turneul va putea fi urmarit in direct la Digisport.