Monica Niculescu (56 WTA), principala favorita in calificari, a acces, sambata, pe tabloul principal la Wuhan Open. Niculescu a invins-o in ultimul tur al calificarilor pe Fangzhou Liu (China, locul 156 WTA), scor 2-6, 6-1, 6-0, dupa o ora si 39 de minute.

Monica Niculescu, la US OpenFoto: wtatennis.com

In primul tur, Monica Niculescu o va infrunta pe olandeza Kiki Bertens (29 WTA). Cele doua jucatoare s-au mai intalnit de trei ori pana acum, scorul fiind 2-1 in favoarea Monicai.

Pe tabloul principal la Wuhan Open se mai afla Simona Halep si Sorana Cirstea.

Halep va juca direct in runda a doua, faza a competitiei unde o va intalni pe invingatoarea disputei dintre Daria Kasatkina si Alison Riske. Sorana Cirstea se va duela in primul tur cu Yafan Wang (China - 147 WTA).

"Dongfeng Motor Wuhan Open" se disputa in perioada 24 - 30 septembrie, la Wuhan. Turneul face parte din categoria "Premier 5" si are premii totale in valoare de $2.365.250. Suprafata de joc este hard. Ultima campioana este Petra Kvitova (2016). In 2015 s-a impus Venus Williams, iar in 2014 tot Petra Kvitova. In Romania, turneul va putea fi urmarit in direct la Digisport si LiveText si Livescore la HotNews.ro.