Rafael Nadal si Roger Federer au fost la un singur meci distanta de primul "FEDAL" de la US Open, insa "petrecerea" a fost stricata de Juan Martin del Potro. Argentinianul l-a invins in patru seturi pe Fedex in sferturi, la capatul unui meci care s-a intins pe durata a doua ore si 50 de minute.

Juan Martin del PotroFoto: usopen.org

Delpo a avut castig de cauza dupa o "batalie" de patru seturi, scor 7-5, 3-6, 7-6 (10/8) 6-4.

In 2009, Del Potro traia "visul american", dupa o finala de cinci seturi cu Roger Federer.Argentinianul cucerea US Open-ul, singurul titlul de Grand Slam pe care l-a castigat pana acum in cariera.

La opt ani distanta, "Condorul" este in semifinalele de la US Open, acolo unde va da peste Rafael Nadal, liderul mondial.

Din pacate pentru o mare parte a iubitorilor tenisului, "FEDAL-ul" la New York ramane doar un vis, cel putin pana in acest moment. Desi s-au duelat de 37 de ori pe aproape toate terenurile din circuit, Federer si Nadal nu s-au intalnit niciodata la US Open.

"Unele lucruri nu sunt facute pentru a se intampla" -Reuters, despre "FEDAL-ul" care nu si-a facut aparitia nici acum la US Open.

"Nu m-am gandit la faptul ca sunt aproape de prima intalnire cu Rafa la US Open. Am pierdut meciul, deci acest lucru nu se va intampla oricum...Bineinteles ca nu te simti bine cand pierzi, dar Del Potro a meritat mai mult sa castige decat mine. Simt ca nu aveam loc in semifinale si ca el (n.r. Juan Martin del Potro) are sanse mai mari sa il bata pe Nadal, sincer sa fiu" - Roger Federer.

La general, Nadal il conduce pe Del Potro cu 8-5, insa argentinianul s-a impus in ultimele doua meciuri directe: in 2013 la Masters-ul de la Shanghai si in 2016 la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Sferturi masculin:

24-Juan Martin del Potro - 3-Roger Federer 7-5 3-6 7-6(8) 6-4

1-Rafa Nadal - Andrey Rublev 6-1 6-2 6-2

28-Kevin Anderson - 17-Sam Querrey 7-6(5) 6-7(9) 6-3 7-6(7)

12-Pablo Carreno - 29-Diego Schwartzman 6-4 6-4 6-2.

Semifinale:

24-Juan Martin del Potro - 1-Rafael Nadal

28-Kevin Anderson - 12-Pablo Carreno.

Rezumatul partidei Del Potro vs Federer: