Tenismanul Dominic Thiem, numarul opt mondial, conduce echipa Austriei pentru meciul cu Romania, din turul I al barajului pentru mentinerea in Grupa I valorica a zonei Europa/Africa a Cupei Davis, informeaza Agerpres.

Dominic ThiemFoto: ausopen.com

Capitanul nejucator al echipei Austriei, Stefan Koubek, i-a mai nominalizat in lot pe Sebastian Ofner (132 ATP la simplu), Gerald Melzer (142 ATP la simplu) si pe Oliver Marach (19 ATP la dublu), potrivit site-ului competitiei.

Echipa Romaniei ii cuprinde pe Dragos Dima, Nicolae Frunza, Bogdan Borza, Horia Tecau, capitanul Andrei Pavel neavandu-i la dispozitie pe Marius Copil, cel mai bun tenisman roman la simplu (87 ATP), Adrian Ungur si Florin Mergea.

Confruntarea dintre echipele Austriei si Romaniei va avea loc in perioada 15-17 septembrie, la Wels, pe zgura.

Romania conduce cu 3-2 in meciurile directe cu Austria, pe care a invins-o in 1976, la Viena, 4-1 in sferturile zonei Europa, in 1980, cu 3-2 la Bucuresti, in primul tur al zonei Europa, si in 2002, la Constanta, cu 5-0, in primul tur al zonei Europa-Africa, Grupa I. Austria a castigat in 1957, 5-0 la Bucuresti, in primul tur al zonei Europa, si in 1986, 3-2 la Bad Kleinkirchheim, in semifinalele zonei Europa.