Perechea formata din tenismanul roman Horia Tecau si jucatoarea americana CoCo Vandeweghe s-a calificat in semifinalele probei de dublu mixt la turneul de tenis US Open, ultimul de Grand Slam al anului, marti, la New York, dupa ce a invins cuplul Bruno Soares (Brazilia)/Timea Babos (Ungaria), cu 4-6, 6-1, 10-8, transmite Agerpres.

Horia Tecau Foto: AGERPRES

Tecau si Vandeweghe s-au impus in fata favoritilor numarul patru intr-o ora si 6 minute si-au asigurat un cec de 30.000 de dolari.

La editia de anul trecut, Coco Vandeweghe a jucat finala de dublu mixt la US Open alaturi de compatriotul sau Rajeev Ram.

Tot anul trecut, Tecau si Vandeweghe au pierdut finala de dublu mixt la Australian Open. Horia are un titlu de Mare Slem la dublu mixt, cucerit in 2012 la Australian Open, alaturi de alta americanca, Bethanie Mattek-Sands, si o finala, de asemenea, la Melbourne, jucata alaturi de indianca Sania Mirza.

In semifinale la Flushing Meadows, Tecau si Vandeweghe vor intalni principalii favoriti, Martina Hingis (Elvetia) si Jamie Murray (Marea Britanie), victoriosi cu 6-3, 2-6, 10-8 in sfertul jucat contra perechii Abigail Spears (SUA)/Juan Sebastian Cabal (Columbia).

Tecau s-a calificat si in semifinale la dublu masculin, alaturi de olandezul Jean-Julien Rojer, dupa 6-1, 6-2 cu Jamie Murray (Marea Britanie)/Bruno Soares (Brazilia).