In urma cu doar cateva zile, Caroline Wozniacki i-a atacat pe organizatorii de la US Open, reprosandu-le acestora faptul ca au programat-o numai pe arena centrala (n.r. Arthur Ashe) pe Maria Sharapova, o sportiva care s-a dopat. Raspunsul rusoaicei a venit prompt: "Eu sunt in optimi la US Open, nu stiu unde e ea (n.r. Wozniacki a fost deja eliminata din Grand Slam-ul de la New York)".

Maria Sharapova, la US Open Foto: usopen.org

Raspunsul Mariei Sharapova

"Nu fac eu programul. Sunt o mare competitoare. Daca ma scoti in parcarea din Queens, voi fi fericita sa joc acolo. Nu e o problema care conteaza pentru mine. Ce conteaza pentru mine este ca sunt in optimile de finala. Nu sunt sigura unde e ea", a declarat Maria Sharapova.

De unde a pornit scandalul

"Cred ca este inacceptabil sa faci un program in care numarul 5 mondial joaca pe terenul 5, al cincilea meci, pe la ora 23.00. Cand vorbim de terenul central, inteleg complet partea de afaceri a lucrurilor si altele, dar cred ca e o discutabil cand cineva care revine dupa o pedepasa pentru dopaj - substante care imbunatatesc performantele, stii - primeste brusc sa joace toate meciurile pe terenul central. Nu cred ca se ofera un bun exemplu. Cineva care se lupta sa revina dupa o accidentare si este pe locul 5 in lume merita sa joace pe un teren mai mare decat pe terenul 5. In cele din urma, ne-au mutat pe terenul 17, care e dragut si am avut o atmosfera frumoasa acolo. Dar, da, cred ca ei (n.r, - organizatorii) ar trebui sa vada ce trebuie sa faca in viitor" - Caroline Wozniacki, cotidianului danez Ekstra Bladet, citat de BBC.

Wozniacki a fost eliminata de Ekaterina Makarova, locul 40 WTA, cu scorul de 6-2, 6-7 (5), 6-1, in mansa a doua a turneului, in ultimul meci al zilei.

In schimb, Sarapova, locul 146 WTA, beneficiara a unui wild card, s-a calificat in optimile de finala ale US Open, dupa ce a invins-o, vineri, cu scorul de 7-5, 6-2, pe americanca Sofia Kenin, locul 139 WTA, de asemenea beneficiara a unui wild card. Maria Sharapova, care a intrecut-o pe Simona Halep in turul I, a jucat toate meciurile de la aceasta editie a US Open pe arena centrala, "Arthur Ashe Stadium", transmite News.ro.