Jucatoarea daneza Caroline Wozniacki a criticat decizia organizatorilor US Open, care au programat meciurile rusoaicei Maria Sharapova, care a folosit "substante ce imbunatatesc performantele", pe terenul central, Arthur Ashe Stadium, in timp ce ea, numarul 5 mondial, a fost trimisa sa joace in turul al doilea pe terenul 5, de la ora 23.00, informeaza News.ro.

Caroline Wozniacki, la US OpenFoto: usopen.org

Organizatorii de la US Open au avut probleme majore, miercuri, cand au fost nevoiti sa programeze 87 de meciuri din cadrul ultimului Grand Slam al anului, multe amanate din ziua precedenta, din cauza ploii.

"Cred ca este inacceptabil sa faci un program in care numarul 5 mondial joaca pe terenul 5, al cincilea meci, pe la ora 23.00. Cand vorbim de terenul central, inteleg complet partea de afaceri a lucrurilor si altele, dar cred ca e discutabil cand cineva care revine dupa o pedepasa pentru dopaj - substante care imbunatatesc performantele, stii - primeste brusc sa joace toate meciurile pe terenul central. Nu cred ca se ofera un bun exemplu. Cineva care se lupta sa revina dupa o accidentare si este pe locul 5 in lume merita sa joace pe un teren mai mare decat pe terenul 5. In cele din urma, ne-au mutat pe terenul 17, care e dragut si am avut o atmosfera frumoasa acolo. Dar, da, cred ca ei (n.r, - organizatorii) ar trebui sa vada ce trebuie sa faca in viitor", a declarat Wozniacki pentru cotidianul danez Ekstra Bladet, citat de BBC.

Wozniacki a fost eliminata de Ekaterina Makarova, locul 40 WTA, cu scorul de 6-2, 6-7 (5), 6-1, in mansa a doua a turneului, in ultimul meci al zilei. Sharapova a jucat dupa amiaza, cu Timea Babos din Ungaria, locul 59 WTA, pe care a invins-o cu scorul de 6-7 (4), 6-4, 6-1.