Eliminata de Maria Sharapova (146 WTA) in turul al doilea de la US Open, Timea Babos (Ungaria) a criticat decizia organizatorilor turneului de a-i acorda un wild card jucatoarei din Rusia. "Cred cu tarie ca e nedrept sa ii acorzi un wildcard Sharapovei", a spus Babos, aflata pe locul 59 in clasamentul mondial.

Timea BabosFoto: usopen.org

"Cred cu tarie ca e nedrept sa ii acorzi un wildcard Sharapovei. Inteleg logica din spatele unei astfel de decizii, insa sunt multi alti jucatori care ar fi meritat sa fie pe tablou in locul ei. Stiu ca sunt o multime de sportivi din SUA foarte tineri si talentati, iar pentru cariera lor ar fi fost mai important sa primeasca un loc pe tabloul principal al unei asemenea competitii", a spus Babos, la conferinta de presa de dupa confruntarea cu Sharapova.

"A fost pentru prima oara cand am jucat impotriva Mariei. Partida a inceput excelent pentru mine, am fost capabila sa imi impun jocul. Dar a fost un moment in setul secund cand puteam sa ma desprind si am gresit. Acolo cred ca a fost momentul psihologic. Dupa aceea, Sharapova a servit foarte bine, a dat asi si a reusit o multime de lovituri direct castigatoare. In final, s-a dovedit a fi mai buna. Am fost foarte obosita si am lasat partida sa imi scape din mana", a mai spus Babos, potrivit Digi Sport.

Maria Sharapova a invins-o pe Timea Babos, scor 6-7 (4), 6-4, 6-1, in turul doi la US Open, dupa doua ore si 20 de minute de joc. Sharapova n-a avut o misiune usoara cu sportiva din Ungaria, dupa ce Babos s-a impus la tie-break in primul set si a avut sansa sa se desprinda la 4-2 in actul al doilea, ratand doua mingi de break.

In primul tur al competitiei, Timea Babos trecuse de elvetianca Viktorija Golubovic (104 WTA), scor 7-5, 5-7, 7-5, dupa un meci care a durat doua ore si 36 de minute.

In runda a treia, Sharapova o va intalni pe americanca Sofia Kenin (locul 139 WTA). Jucatoarea in varsta de 18 ani a invins-o in turul doi pe americanca Sachia Vickery, locul 154 WTA, scor 6-3, 4-6, 7-6.

Sharapova a fost suspendata 15 luni, dupa ce a fost depistata pozitiv cu meldonium la un control antidoping efectuat la editia din 2016 a Australian Open.

De la expirarea suspendarii, Maria Sharapova a primit wildcard-uri pentru turneele de la Stuttgart (a fost eliminata in semifinale de Kristina Mladenovic, scor 3-6, 7-5, 6-4), Madrid (eliminata in turul doi de Eugenie Bouchard, scor 7-5, 2-6, 6-4), Roma (s-a retras in turul doi, in meciul cu Mirjana Lucic-Baroni, la scorul de 6-4, 3-6, 1-2) si Stanford (s-a retras inaintea meciului din optimi cu Lesia Tsurenko).

Rezumatul partidei Timea Babos vs Maria Sharapova: